I DEMOS će podržati Krivokapićevu Vladu

 I DEMOS će podržati Krivokapićevu Vladu

Predsjedništvo Demosa je juče na elektronskoj sjednici prihvatilo predlog predsjednika stranke Miodraga Lekića da Demos tokom zasjedanja Skupštine Crne Gore 2. decembra podrži formiranje nove crnogorske vlade. 

Saopštenje DEMOS-a prenosimo u cjelosti: 

Imajući u vidu da je juče mandatar Krivokapić javno uputio Skupštini program rada nove vlade čime su se stekli uslovi za odlučivanje na strančkim organima.

U obrazloženju odluke Predsjedništvo ukazuje da i pored stava da je tokom procesa formiranja vlade trebalo afirmisati veće povjerenje i saradnju mandatara i parlamentarne većine, i na toj osnovi postizanje ozbiljnog političkog dogovora, što je uostalom dominantan metod usvajanje zajedničkog programa i sastavljanja vlade u demokratskom svijetu – u nastalim okolnostima Demos zastupa da novoj vladi treba dati šansu.

Dakle, Demos će podržati sastav i program vlade, posebno u uslovima kada građani s razlogom očekuju da nova vlada što prije počne da rješava nagomilane probleme, od onih ekonomsko – egzistencijalnog i zdravstvenog karaktera sve do ozbiljnog početka konstituisanja i funkcionisanja prave i dekriminalizovane države.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja