Habanera izvanredna na državnom prvenstvu u modernom plesu

 Habanera izvanredna na državnom prvenstvu u modernom plesu

Na  Državnom  prvenstvu  u modernom plesu koje je održano u Podgorici učestvovalo je oko 700 plesača iz 15 registrivanih plesnih klubova u street i performing disciplinama.

Plesni klub   Habanera ostvario je izvanredne rezultate . Takmičari plesnog kluba Habanera osvojili su 8 prvih, 3 druga i jedno treće mjesto. Titulu državnog prvaka u kategoriji hip hop osvojile su Lena Nikolic solo junior, Jovana Markovic solo seniori, Anja Bajraktarovic duo junuiori i Andrea Kruta  juniori latino.

-U formacijskim nastupima pobjedu su odnijele grupa hip hop juniori, latino formacija Lutkice, street formacija djece Afrika i mažoretke grupa djece. Drugo mjesto osvojili su najmlađa formacija u izvođenju koreografije,, Kako rastu djeca“, zatim formacija,, Lets get cooking“ i hip hop formacija juniori. Treće mjesto osvojila ja Sofija Mitranic u kategoriji hip hop solo junior, kazala je umjetnička direktorka “Habanere”Ljiljana  Nikolić  i dodala “Poslije više od godinu dana takmičari su se vratili na plesnu scenu i veoma smo zadovoljni  uspjehom na Državnom prvenstvu”.

-Već smo u pripremama za naredno takmičenje koje će se održati krajem juna u Baru, a to je tradicionalno međunarodno takmičenje,, Mediterranean Best Dance”, kazala je Nikolić.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još