Građani moraju podići stepen lične odgovornosti

 Građani moraju podići stepen lične odgovornosti

Foto: Opština Bar

Povodom aktuelne epidemiološke situacije u Baru je održan sastanak Tima za zaštitu i spašavanje, kojim je predsjedavao predsjednik Opštine i rukovodilac tima Dušan Raičević. Sastanku je prisustvovala i koordinatorka Higijensko-epidemiloške službe u Domu zdravlja Bar, dr Ljiljana Jovićević.

Tom prilikom, konstatovano je da je epidemiološka situacija u Baru zabrinjavajuća uslijed povećanog broja novoinficiranih novim koronavirusom. Učesnici su istakli da je neophodno da građani podignu stepen lične odgovornosti, i da poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i nadležnih organa, kako bi očuvali sopstveno zdravlje, zdravlje najbližih i svih građana, i kako bi se izbjeglo da zbog rasta broja novoinficiranih stopa kumulativne incidencije u opštini bude veća od 400, što bi Bar svrstalo u grupu gradova u kojima je neophodno uvođenje restriktivnijih mjera.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje uputio je apel svim građanima i vlasnicima ugostiteljskih objekata da budu svjesni pogoršane epidemiološke situacije u gradu, da se uzdrže od organizovanja slavlja, posjeta i bilo kakvog okupljanja, kako bi pridržavanjem mjera i preporuka bile spriječene fatalne posljedice po zdravlje građana koje nas mogu zadesiti, a odgovornim ponašenjem omogućili privredi da opstane. Takođe, tim je zadužio nadležne službe, Centar bezbjednosti i Službu komunalne policije da intenziviraju aktivnosti kontrole poštovanja mjera na terenu.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još