Golubović: Pozivamo nadležne da hitno povodom skrnavljenja murala posvećenog blaženopočivšem Amfilohiju

 Golubović: Pozivamo nadležne da hitno povodom skrnavljenja murala posvećenog blaženopočivšem Amfilohiju

Povodom skrnavljenja murala posvećenog blaženopočivšem Mitropolitu Amfilohiju, oglasio se i predsjednik odbora Prave Crne Gore Bar Vukan Golubović koji je istakao da se „napadi nastavljaju i da smo u zadnjih deset dana svjedoci sramnim dešavanjima u našem gradu“.

„Od napada i obijanja Hrama Svetog Jovana Vladimira do večerašnjeg skrnavljenja murala blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija na kancelarijama Prave Crne Gore. Naime, u noći 30. maja nepoznati počinioci su oskrnavili mural Mitropolita Amfilohija i crnogorsku trobojku na kancelarijama Prave Crne Gore uz poruku “smrt fašizmu”. Prava Crna Gora najoštrije osuđuje ovaj strašan čin i pozivamo nadležne organe da što prije reaguju i pronađu počinioce koji su ovo uradili“, navodi Golubović.

Ovako bahat odnost prema Crkvi i njenim velikodostojnicima, dodaje, nije se ispoljavao od vremena komunizma, a samo je znak produbljenih podjela onih koji su ih kreirali sa ciljem da na njima vladaju.

„Hvala Bogu, 30. avgusta došlo je do smjene vlasti, a sa njom ćemo polako iskorijeniti sve pokušaje razdora i podjela među narodom Crne Gore. Sve im je uzalud. Našim velikodostojnicima nikada ništa niste mogli, pa nećete ni sad“, zaključio je Golubović.

Predsjednik odbora Prave Crne Gore slučaj je prijavio policiji.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još