Glušica: Ministarstvo da hitno reaguje po pitanju dnevnih žurki

 Glušica: Ministarstvo da hitno reaguje po pitanju dnevnih žurki

Foto: TV7

Potpredsjednica Centra za afirmaciju i razvoj mladih Maša Glušica gostujući u jutarnjem programu TV7 kazala je da očekuje da će zdravstvene vlasti reagovati povodom dnevnih žurke koje su ovih dana organizovane širom Crne Gore.

“CARM je prije tri dana uputio zahtjev Ministarstvu zdravlja i Kriznom medicinskom štabu da hitno reaguju po pitanju dnevnih žurki koje su se organizovale širom Crne Gore, a na kojima su se kršile gotovo sve propisane epidemiološke mjere.

,Mi smo pokrenuli inicijativu i uputili poziv Ministarstvu zdravlja da hitno reaguju kako bi se spriječilo dalje organizovanje dnevnih žurki ili makar omogućilo njihovo održavanje uz poštovanje propisanih mjera”, kazala je Glušica.

Centar za afirmaciju i razvoj mladih za ovu temu zainteresovao se kao nevladina organizacija koja se bavi mladima i koja ima određenu odgovornost prema istima.“CARM već četvrti mjesec sprovodi kampanju ,,Zajedno protiv Covida” koja ima za cilj da preventivnim djelovanjem smanji širenje zaraze među mladima, a samim tim i među drugim društvenim grupama”, dodaju u saopštenju.

Sa druge strane, Glušica naglašava da od Ministarstva zdravlja nisu dobili konkretan odgovor.

,,Mi nismo dobili konkretan odgovor iako nam je rečeno da će ono što smo im mi predočili biti razmotreno. Nadamo se da će uskoro biti sprovedene konkretne akcije po ovom pitanju”, zaključuje ona.

Kako dodaju u saopštenju, dnevne žurke se uz muziku uživo ovih dana organizuju u kafićima i restoranima širom države, najviše u Podgorici, a povodom novogodišnjih praznika.

CARM-u je iz kabineta ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović saopšteno da će se njihov zahtjev razmotriti, ali konkretan odgovor je izostao.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još