Glavanović: Lokalna vlast u kontinuitetu radi na poboljšanju kvaliteta života u Baru

 Glavanović: Lokalna vlast u kontinuitetu radi na poboljšanju kvaliteta života u Baru

Opština Bar predvođena dominantno Demokratskom partijom socijalista, još jednom je pokazala da na potrebe građana odgovara konkretnim postupcima, a ne demagogijom“, kazala je Aleksandra Glavanović, odbornica DPS u SO Bar.

Kako je rekla kao mladu osobu, istinski je raduje da lokalna uprava na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem, u kontinuitetu radi na rješavanju višedecenijskih problema. „Adekvatnim djelovanjem, Opština Bar je načinila prvi korak ka ostvarenju cilja, i donijela Odluku o raspisivanju nacionalnog konkursa za idejno arhitektonsko rješenje zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima u Baru. Planirani konkursni fond koji se obezbjeđuje iz budžeta Opštine Bar iznosi 35.000 eura. S tim u vezi, Opština Bar je ovom Odlukom imenovala i stručni žiri koji će vrednovati pristigla arhitektonska rješenja. Konkurs će biti otvoren od 15. novembra 2021. godine do 25. januara 2022. godine. Ovim Opština Bar stvara osnovne preduslove za izgradnju infrastrukture kojom se građanima omogućava aktivno bavljenje sportovima na vodi“, saopštila je Glavanović.

Dodaje da je Demokratska partija socijalista, kao glavni konstituent vlasti na lokalnom nivou, još jednom je dokazala da osluškuje potrebe građana i posvećeno djeluje na unaprijeđenju kvaliteta svakodnevnog života.

„Dok se na državnom nivou povlače potezi kojima se urušava ekonomski sistem i nanosi direktna šteta građanima Crne Gore, vlast na lokalnom nivou u Baru, od preuzimanja mandata odgovorno radi na poboljšanju svih aspekata života Baranki i Barana. Bar je poznat kao primorski grad koji je iznjedrio vrhunske sportiste, a izgradnja zatvorenog bazena nesumnjivo bi otkrila nove talente u našoj opštini. Stoga, nadamo se da će i Vlada Crne Gore prepoznati potencijal ovog projekta i pružiti pomoć Opštini Bar u realizaciji istog“, zaključila je ona.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još