Firme koje su u požaru izgubile oko 700 hiljada eura oslobođene poreza za tekuću godinu

 Firme koje su u požaru izgubile oko 700 hiljada eura oslobođene  poreza za tekuću godinu

Kompanije” Cerovo” i “ Femić”  oslobođene su plaćanja poreza na nepokretnost, godišnje naknade za korišćenje komercijalnih objekata kojima je omogućen pristup sa opštinskog i nekategorisanog puta i članskog doprinosa za 2021. godinu. Na predlog predsjednika opštine Bar Dušana Raičevića Skupštini opštine je dostavljen zaključak koji su odbornici   lokalnog parlamenta jednoglasno usvojili  na danas započetoj 24. sjednici.

Zaključkom je zadužen Sekretarijat za finansije opštine Bar da firmama „Cerovo“ i „Femić“  ne utvrđuje, odnosno naplaćuje navedene poreze.

U požaru kompanije: „Cerovo“ i „Femić“ su izgubile 700 eura fot – D.Senić

Podsjetimo, 5. aprila  u požaru je potpuno izgorelo skladište u vlasništvu firme „Femić“ koje je zakupila kompanija „Cerovo“ , vlasnik uskladištene robe. Za nekoliko sati plamena stihija je sve uništila – i robu i skladište.  Ukupna  vrijednost robe i objekta je oko 700.000 eura.

Opština Bar je tada obećala pomoć  kompanijama „Cerovo“ i „Femić“.

Vlasnik kompanije „Cerovo“ Goran Đurović u izjavi za Portal Bar zahvalio se predsjedniku Opštine Bar i odbornicima Skupštine opštine koji su  prepoznali značaj ovih kopanija, i na ovaj način doprinijeli da dvije kompanije iz Bara prebrode krizu zbog  velike materijalne štete.

-Sigurno ćemo znati to da cijenimo i vratimo gradu, i nastavimo sa humanitarnim akcijama,  kazao je Đurović .

 Cerovo” zapošljava oko 200 radnika, a osim kao uspješna, prepoznatljiva je i kao izrazito društveno odgovorna kompanija, koja je zajedno sa TVCG i Ministarstvom prosvjete realizovala humanitarnu akciju “Za još ljepše škole”. Inicijator je i brojnih drugih humanitarnih i donatorskih akcija, za što je više puta dobila i najveće priznanje za filantropiju “ISKRA”. 

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još