Evropski dan saradnje: Likovna radionica i obilazak Starog Bara za đake OŠ „Mrkojevići“

 Evropski dan saradnje: Likovna radionica i obilazak Starog Bara za đake OŠ „Mrkojevići“

Evropski dan saradnje obilježava se danas u Baru nizom događaja, a otvoren je likovnom radionicom za učenike Osnovne škole „Mrkojevići“. Đaci ove obrazovne ustanove bili su u prilici da u maslinjaku Džidžarin, u okviru radionice koju je vodio naš poznati slikar Muharem Muratović, slikaju predivne predjele ovog bisera barske prirode, nakon čega je organizovan obilazak starog grada.

U okviru obilaska, učenici OŠ „Mrkojevići“ posjetili su teatar i carinarnicu, koji su obnovljeni u sklopu projekta FORTITUDE, Kancelarije za projekte Opštine Bar.

U nastavku obilaska bili su u prilici da obiđu i druge objekte koji se nalaze unutar zidina Starog Bara, na ovaj način učeći više o istoriji grada.

Učenicima su se u obilasku pridružili predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz Hrvatske.

Bogat program obilježavanja Dana evropske saradnje biće završen večeras, događajem ispred Dvorca kralja Nikole, od 18 časova. Prisutnima će se ovom prilikom obratiti predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, glavna pregovaračica CG sa EU Zorka Kordić, šefica Delegacije EU u našoj državi Oana Kristina Popa, kao i predstavnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske Đana Petračija.

U okviru zatvaranja biće uručene nagrade pobjednicima na likovnom konkursu, a biće upriličena i projekcija promotivnih filmova o evropskim projektima, koji se realizuju na teritoriji naše opštine.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još