Evropska omladinska kartica predstavljena u Baru – brojni popusti za mlade

 Evropska omladinska kartica predstavljena u Baru – brojni popusti za mlade

Mladi Barani, uzrasta od 13-29 godina, moći da koriste brojne popuste u zemlji i širom Evrope, a u organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Opštine Bar i NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ predstavljena je Evropska omladinska kartica (EYCA). Dogovorena saradnja za nabavku i dodjelu omladinskih kartica.

Omladinska kartica biće distribuirana nakon 11. januara 2021, kada će mladi Barani moći preuzeti kartice u prostorijama Omladinskog servisa u Sportskoj dvorani „Topolica“.

Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović istakla je zadovoljstvo što je dogovorena saradnja za nabavku i dodjelu omladinskih kartica, koje će značajno doprinijeti aktivizmu omladinske populacije i njihovoj mobilnosti.

Izvršni direktor NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ Jugoslav Radović kazao je da je Opština Bar peta lokalna uprava u Crnoj Gori koja je prepoznala značaj ovog evropskog projekta i omogućila mladima da koriste benefite kartice, umrežavaju se sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, čime jačaju mobilnost i neformalnu edukaciju. Korišćenjem Evropske omladinske kartice mladi postaju dio evropske zajednice od 7 miliona mladih ljudi koji je koriste u preko 37 država Evrope.

Evropska omladinska kartica (EYCA) je jedina besplatna benefit kartica za mlade u Crnoj Gori. Projekat uvođenja kartice realizuje se u partnerstvu Uprave za sport i mlade i NVO Centar za omladinsku edukaciju, a Opština Bar obezbijedila je nabavku 500 omladinskih kartica koje će biti besplatno dijeljene mladim Baranima. EYCA kartica omogućava svim crnogorskim državljanima uzrasta 13-29 godina da koriste preko 200 popusta u našoj zemlji i preko 70.000 popusta u čitavoj Evropi, ali i mogućnost povraćaja novca kod 300 Cashback partnera u Crnoj Gori i preko 150.000 partnera širom svijeta.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja