Evropska komisija objaviće u maju stav o tužilačkim zakonima

 Evropska komisija objaviće u maju stav o tužilačkim zakonima

European Union flags flap in the wind at sunrise outside EU headquarters in Brussels, Wednesday, Oct. 16, 2019. European Union and British negotiators have failed to get a breakthrough in the Brexit talks during a frantic all-night session and will continue seeking a compromise on the eve of Thursday’s crucial EU summit. (AP Photo/Virginia Mayo)

Evropska komisija (EK) objaviće u maju stav o reformama u pravosuđu i modelima promjena u tužilaštvu, kada bude objavljen radni dokument o poglavljima 23 i 24, piše Dan.

Prema njihovim saznanjima, taj dokument sadržaće sveobuhvatan prikaz stanja u oblasti institucionalne reforme, a posebno u oblasti koju pokrivaju poglavlja 23 i 24 pravosuđe, osnovna prava i bezbjednost.

Po informacijama Dana, EK će saopštiti i stav o promjenama u tužilaštvu, odnosno modelima iz tužilačkih zakona koje predlaže skupštinska većina.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade, nakon što je nacrt zakona o državnom tužilaštvu predat Evropskoj komisiji, on je uručen i Savjetu Evrope.

Da je prvi nacrt izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu predat i Savjetu Evrope saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

„Nastavljamo dalje. Široka inkluzija svih zainteresovanih strana. Može Crna Gora“, napisao je juče Abazović na Tviteru.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još