Dvojica povratnika za 15 dana izvršili sedam teških krađa

 Dvojica povratnika za 15 dana izvršili  sedam teških krađa

Zbog sumnje da su izvršili  sedam teških krađa na štetu više lica sa područja Bara i Ulcinja, uhapšeni su državljani Srbije: Denis Ristić (24) i Aleksandar Pereza (24). Za 15-tak dana oni su obili i opljačkali više stambenih objekata u naseljima Zeleni pojas, Šušanj, te u mjestu Vladimir,  čiji su vlasnici uglavnom u inostranstvu. Uhapšeni su u vrijeme trajanja policijskog časa, na putu Vladimir –Ulcinj, u automobilu punom ukradenih stvari.

PR Osnovnog suda u Ulcinju Sanja Mirović kaže da im je određen pritvor do 30 dana i oni su sprovedeni u ZIKS.

Portal Bar saznaje da je tokom  kontrole vozila, u noćnim satima – u 01:50,  u blizini Vladimira,  policajci su uočili  da je automobil u kome su bili Ristić i Pereza, pun stvari za koje je kasnije utvrđeno da su ukradene.

Inače, dvojica državljana  Srbije nisu imali boravak u Crnoj Gori. Oni su i ranije hapšeni zbog krađa.

Iz policije navode da su dvojica državljana Srbije,  tokom marta u naseljima Zeleni pojas i Šušanj u Baru kao i naselju Vladimir u Ulcinju vršili provalne krađe na način što su obijali porodične kuće lica koja se nalaze u inostranstvu iz kojih su otuđivali razne stvari i predmete kao i građevinske mašine.  Pretresom lokacije u Baru koju su navedena lica koristila za smeštaj policija je pronašla stvari i predmete.

Pronađeno biće vraćeno  vlasnicima.

Ne isključuje se mogućnost da im je neko od loklanih žitelja „tipovao“ kuće čiji su vlasnici uglavnom u inostranstvu.

-Barska policija je u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj nakon učestalih provalnih krađa u prigradskim i graničnim naseljima u opštinama Bar i Ulcinj izvela operativno taktičku mjeru zasjeda. Tom prilikom nakon izvršenja krivičnog djela lišena su slobode dva državljanina Republike Srbije D.R. (24) i A.P. (24). Sumnja se da su ova dva lica izvršila sedam teških krađa na štetu više lica sa područja Bara i Ulcinja, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su izvršili i krivično djelo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“.

Pročitajte još