Dva pacijenta preminula u Opštoj bolnici Bar

 Dva pacijenta preminula u Opštoj bolnici Bar

U Opštoj bolnici Bar od posljedica Kovida-19 u posljednja 24 sata preminula su dva pacijeta – iz Bara, pacijent star 79 godina i pacijent iz Ulcinja koji je imao 56 godina. Na Covid odjeljenju u Baru liječi se 51 pacijent, od kojih je pet u jedinici intenzivnog liječenja na neinvazivnoj ventilaciji, kazao je za Portal Bar direktor Opšte bolnice dr Dragoslav Tomanović.

Prema riječima dr Tomanovića 15 pacijenata u Covid odjeljenju Opšte bolnice Bar je u veoma teškom stanju. U posljednja 24 sata na ovom odjeljenju je bilo sedam otpusta. Prema podacima IJZ od jučerašnjeg presjeka registrovano je 56 osoba iz Bara pozitivnih na koroonavirus. Dr Tomanović, ističući da sve osobe sa simptomima treba da se jave ljekaru kako bi što prije započeli liječenjeIz Opšte bolnice Bar, apeluje na građane da poštuju mjere NKT-a.

Na nivou Crne Gore, prema posljednjem presjeku IJZ ukupan broj preminulih od posljedica COVID-19 infekcije od polovine marta je 405, a u drugom talasu epidemije koronavirusa od juna čak 396 osoba.Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 28.392.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja