Dr Purlija: Posljednji podaci daju nam nadu da se borbi sa koronom nazire kraj

 Dr Purlija: Posljednji podaci daju nam nadu da se borbi sa koronom nazire kraj

Nova naredba Ministarstva zdravlja, na osnovu koje se vakcinacija građana starijih od 65 godina mora obavljati i nedjeljom, nije stvorila dodatne gužve u barskom Domu zdravlja. Tokom dana vikenda u ovoj ustanovi vakcinisana su 334 naša sugrađanina, navodi u izjavi za Portal Bar direktorica Doma zdravlja dr Branka Purlija.

„U skladu sa Naredbom Ministarstva zdravlja od petka je počela vakcinacija zainteresovanih građana iznad 65 godina sa zdravstvenom knjižicom. Odziv je velik, ali sve teče po planu i nisu primjećene značajnije gužve“, kaže dr Purlija, dodajući da ustanova ZU Dom zdravlja Bar trenutno raspolaže sa dovoljnim brojem vakcina, te da su zadovoljni tokom vakcinacije.

„Tome u prilog govori činjenica da je tokom vikenda vakcinisano 334 građana“, pocrtava dr Purlija.

U ovom trenutku u barskom domu zdravlja nemaju informacije o nus efektima koji su se kod Barana javili nakon vakcinacije.

Dr Purlija na kraju kaže da je epidemiološka situacija u najvećoj primorskoj opštini bolja.

„Posljednji podaci o broju novozaraženih daju nam nadu da će sa ovim proljećem i lijepim danima, doći bolji dani za nas kada je u pitanju Covid infekcija i da se nazire kraj borbe sa Koronom iz koje ćemo izaći kao pobjednici“, zaključila je dr Purlija.

U Baru je, inače, trenutno aktivno 265 slučajeva zaraze koronavirusom. Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, od nedjelje u 15 sati do juče u 15 sati registrovana su još 4 slučaja zaraze koronavirusom.  

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još