DPS reagovao na inicijativu Demokrata za smjenu Spičanović: “Bijedan pokušaj zavrijeđivanja političkih poena”

 DPS reagovao na inicijativu Demokrata za smjenu Spičanović: “Bijedan pokušaj zavrijeđivanja političkih poena”

Iz Demokratske partije socijalista reagovali su povodom inicijative   Demokrata i njihovog odbornika Momčila Lekovića za smjenu potpredsjednice Opštine Bar Tanje Spičanović.

– “Razlog leži isključivo u lošoj namjeri da se izvrši beskrupulozna lična i profesionalna diskreditacija osobe o kojoj čak i politički neistomišljenici imaju samo riječi hvale. Na ovaj način pokušava da se raskrči teren za prljavu partijsku kampanju u susret lokalnim izborima, jer jedan postupak, o kome je sve već rečeno, koriste kao povod da iz političkog života eliminišu ličnost sa čijim moralnim autoritetom i profesionalnim ugledom teško mogu da se nose“, naveli su iz DPS-a.

„Zaslijepljeni sopstvenom zluradošću, ovaj Opštinski odbor partije koja vrši vlast na državnom nivou, se zapravo nakalemio na besprizornu hajku koju je istim povodom pokrenula najprizemnija medijska mašinerija, predvođena portalima koji svakodnevno nesmetano odašilju otvorene fašističke i diskriminatorske poruke. Plativši danak neiskustvu i očiglednoj poltičkoj naivnosti, barski odbor Demokrata našao se samopozvan da stavi šlag na toj gadljivoj torti brutalnih laži i uvreda. Time su svojim nekadašnjim biračima poslali jasnu poruku kojem ešalonu pripadaju. Bijedan pokušaj zavrijeđivanja političkih poena kako bi se umjesto tri eventualno došlo do četiri odbornička mandata, na konačnom političkom saldu Demokrata pokazaće se kao debeo minus. Ipak će biti da je totalitarizam vaša nacija, a onih koji će u Baru podržati ovakav pristup je na svu sreću veoma malo“, kazali su iz barskog DPS-a.

Navode da je licemjeran pokušaj navodne odbrane multikonfesionalizma i vjerskog sklada.

„Ali ako vam je istinski stalo do tih vrijednosti, a naročito do utvrđivanja elemenata krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, imamo za vas nekoliko zadataka koji zahtijevaju vašu promptnu reakciju. Objasnite građanima Bara kada je i zašto prekinut tradicionalni multikonfesionalni obred iznošenja krsta svetog Vladimira na vrh Rumije uoči Trojčindana, kao naša najvrijednija nematerijalna kulturna baština? Da li vas je uznemirila izjava istaknute funkcionerke vaše partije kojom je kulturne djelatnike nazvala “lažnim umjetnicima” i optužila ih da “nose slovo U na reveru i u srcima” i da bi “najradije vodili Jasenovac”“, pitali su iz DPS-a.

Pitali su ih i kako su podnijeli otvorene uvrede brojnih funkcionera njihove partije na račun poglavara druge pravoslavne vjerske zajednice

„Da li ste morali da začepite uši dok su pojedini lokalni funkcioneri u horu sa popovima pjevali pjesme čiji tekst ide otprilike ovako: “..leleču Turci, kukaju bule…”? Da li ste bili u prinudnom karantinu kada je tivatski četnički pokret danima prijetio da će crnogorska Prijestonica biti druga Srebrenica? Da li ste se zabrinuli za bezbjednost vaših sugrađana kada se javno izražavalo očekivanje da će na mirnom građanskom protestu “simbolično biti 8372 Milogorca”.“

Zanima ih, između ostalog, i da li je u međuvjerskom skladu doprinosi „nasilno izvođenje jednog crkvenog čina“, da li su građani sami sebe gađali gumenim mecima, da li se zalažu da se parola „Mrš fašizmu“ tretira kao krivično djelo, da li spada u korpus podsticanja mržnje i netrpeljivosti neovlašćeno snimanje privatnih razgovora i njihovo objavljivanje koje, kako tvrde iz DPS-a, Demokrate rade.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još