DPS: Demokrate po dubini napreduju, došli i do Luke Bar; Demokrate: Umjesto da ćuti, DPS proziva stručnog Pješčića

 DPS: Demokrate po dubini napreduju, došli i do Luke Bar; Demokrate: Umjesto da ćuti, DPS proziva stručnog Pješčića

Demokrate besomučno nastavljaju sa zloupotrebljavanjem javne uprave i državnih preduzeća, tako što u njima od dolaska na vlast, intenzivno instaliraju svoje partijske članove. Najnoviji primjer partijskog uhljebljivanja je njihov član Opštinskog odbora iz našeg grada Ilija Pješčić, koji je juče imenovan za izvršnog direktora Luke Bar, saopštio je Opštinski odbor DPS Bar. Iz barskih Demokrata odgovoraju da „tragikomedija zvana DPS nastavlja da se svakodnevno samoponižava“, kao i da je očito da je na jučerašnjem kolegijumu, „koji sve su prilike odlučuje gdje će se tog dana izbrukati, odlučeno da tema bude ugledni Baranin Ilija Pješčić, koji je imenovan za direktora Luke Bar, umjesto najnovije giga afere “Pandora papers” koja govori o neuporedivo bližoj i prečoj temi kontuzovanom DPS-u“.

Iz DPS-a kažu da su „Demokrate postale partija koja je gotovo najviše profitirala u borbi za grabljenje funkcionerskih fotelja i platama sa državnih jasli u odnosu na ostale partije parlamentarne većine“, i dodaju da „gladna usta niko nahranio nije, pa sada rekonstrukcijom traže više i bolje“.

“Upravo na taj način vide šansu za daljim oportunizmom i profiterstvom iz ovog mučnog perioda po Crnu Goru i sve njene građane. Nego, dok im se ne omoguće ministarske fotelje, zadovoljavaće se i ovim direktorskim, kada svakako ni za jedne ni za druge nemaju ni znanja ni kompetencije da u njima sjede”, zaključili su u saopštenju.

Reagujući na navode iz barskog odbora DPS-a Demokate kažu da „umjesto da ćute, nacionalističko-mazohistička družina odlučuje da se, nakon lekcije koju su dobili u polemici sa predsjednikom kluba odbornika Demokrata, još jednom valjano nabode na sopstvenu glupost prozivajući Iliju Pješčića, stručnog i nadasve omiljenog kod svojih sugrađana“.

„Mnogo omiljenijeg od samo njima „omiljene“ potpredsjednice koja „sije“ mržnju na društvenim mrežama”, ističu Demokrate.

Oni smatraju da o sistemu vrijednosti i besmislu reakcije “raspadajućeg DPS-a” najbolje kazuje da je “izbor novih, stručnih, hrabrih i neukaljanih kadrova poput Baranina Ilije Pješčića” njima krajnje neprihvatljiv, “dočim je jedan Vladan Vučelić, potrošena “prva violina” podgoričkog DPS-a sasvim prihvatljiv”.

“Nego, dok sačekamo da vidimo kakva će biti nova uprava Luke, da mi vas pitamo šta zaista mislite o istraživanju Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ), koji je sa partnerima iz 117 zemalja svjetskoj javnosti predočio konkretne materijalne dokaze da je, između ostalih “vedeta” svjetske politike, i predsjednik DPS-a sklapao tajne ugovore o upravljanju skrivenom imovinom preko kompanija iz pet stranih država? Ali kažite nam šta zaista mislite, a ne papagajska niskointeligentna ponavljanja kako je to novi “udar na državu” i slične mega gluposti koje su vam kao matricu ponašanja bez prava na mišljenje usadili isti oni koji su vas izdresirali da njihovo bogatstvo branite do poslednje kapi svoje ljudske časti i integriteta”, ističu Demokrate.

Istraživačko novinarstvo je dalo rezultate, kažu oni, a u narednom periodu očekuju i da institucije sistema odgovorno i nepristrasno pristupe svom zadatku.

“Šta mislite, za koliko vremena ćete početi javno da se odričete od ovakvih stavova i saopštenja “, pitale su barske Demokrate.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još