Dodijeljene nagrade najboljima u regati “Dan mladosti”

 Dodijeljene nagrade najboljima u regati “Dan mladosti”

Na jedriličarskoj regati  “Dan mladosti” koja je  održana danas u barskom akvatoriju   u okviru programa obilježavanja 15.godina od obnove nezavisnosti  Crne Gore najbrža jedrilica koja je osvojila Barkolanu je  sa skiperom Milošem Radonjićem i timom “Lahor” iz Kotora.

U  takmičarskoj  regati „Dan mladosti” je učestvovalo 30-tak jedrilica za klase Optimist, Laser, Ojedrene barke, Krstaši, u organizaciji jedriličarskog kluba „Latinsko jedro” iz Bara, potvrdila je za Portal Bar Miroslava Lala Bokovac, iz NVO Kalafatska radionica „Bokovac“, koja je naglasila da je glavni cilj regate promovisanje Bara kao grada koji ima odlične uslove za jedriličarstvo,.

U disciplini Krstaš prvo mjesto osvojio je skiper Miloš Radonjić, drugo mjesto pripalo je članu ekipe Vojske Nebojši Dmitrijeviću, treći je bio Dragan Lekić, a četvrto mjesto pripalo je Aleksandru Pavlovu.

U disciplini Drvene ojedrene barke, prvo mjesto pripalo je Darku Vujoševiću, drugi je bio  Emilio Gavran, a treće mjesto je osvojio Dejan Farkaš.

U klasi Optimist prvo mjesto pripalo je Marku Vujoviću, drugo Aleksi Roganoviću, a treće mjesto osvojila je Vanja Strahinja.

Pobjednica u disciplini Laseri bila je Romina Racković, drugo mjesto pripalo je Nini Strahinja, a treće Andreju Drakuloviću.

Akademski slikar Dalibor Dado Ćetković uručio je svoju sliku organizatorki regate, Miroslavki Lali Bokovac. Dodjeli nagrada prisustvovao je i direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Vasko Lalošević.

Takmičenje je   po međunarodnim regatnim pravilima (WS) , pravilima klasa koje se takmiče,

Učesnici su nagrađeni nagradom “Kalafatske radionice Bokovac”.

Jedrličarska regatta “Dan mladosti” je održana uz podršku Opštine Bar I loklane  turističke organizacije.

TRI DANA UČE JEDRENJE DJECU DO 14 GODINA

Najmlađi učesnici regate “Dan mladosti ” su članovi jedriličarskog kluba “Lahor” iz Kotora.

Trener jedriličarskog kluba “Lahor” Radivoje Popović kaže da je u Baru sa 15-članom  ekipom djece do 15 godina.

-Tri dana treniramo u Baru i ponudimo jedrenje mladima u Baru. Naredna tri dana u jutarnjim časovima od 9-11sati djeca do 14 godina mogu da se upoznaju sa jedrenjem, kazao je Popović dodajući da u Boki jedriličarski  klubovi imaju tradiciju oko 70 godina

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još