Dobra Voda – Zbog klizišta obustava saobraćaja, rješenje na snazi do završetka sanacije

 Dobra Voda – Zbog klizišta obustava saobraćaja, rješenje na snazi do završetka sanacije

Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove donio je danas rješenje o obustavi saobraćaja u Dobroj Vodi, na putu koji je oštećen usled klizišta.

-Rješenje će biti na snazi do sanacije puta u Dobroj Vodi, kazao je sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove  Vesko Gvozdenović.

Sekretar Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije Vido Dabanović  objašnjava da sanacija ne može početi dok je klizište aktivno.

-Opštinske ekipe su danas bile na terenu.Sanacija može početi  nakon smirivanja tla i poboljšanja vremenskih prilika, kazao je Dabaović dodajući da treba provjeriti – je li put loklanog karaktera

Podsjetimo,  sedam dana prekinut je lokalni put u  naselju Dobra Voda i za vozila i za pješake.  Klizište je odnijelo dio lokalnog puta i oštetilo imanja dva vlasnika na kojima su maslinjaci.

Kliziste u privatnim maslinjacima fot B.Dabic

– Klizište je presjeklo put do osnovne  škole i vjerskih objekata, džamije i crkve, u ovom dijelu barske opštine, potvrđuju mještani ovog prigradskog naselja Bara koji  nedelju dana  koriste zaobilazni put.

Klizište je počelo da “radi” 4.januara na dionici lokalnog puta između Osnovne škole u Dobroj Vodi i nekadašnjeg garnizona.  

-Klizište je odnijelo dio puta i dio maslinjaka, iznad i ispod puta. Put je potonuo u dubini oko jednog metra i pomjeren je, a oštećen u dužini od nekih 100 metara.   Šteta je velika. U imanjima  na kojima su maslinjaci dužina klizišta je oko 150 metara i svakim danom se povećava, kazao je Emin Kalamperović dodajući da je on spreman sa svojim mašinama da sanira put, ali se kako navodi, mora sačekati da se stabilizuju vremenske prilike.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još