Do sada vakcinisano skoro hiljadu Barana, među kojima i osobe starije od 90 godina

 Do sada vakcinisano skoro hiljadu Barana, među kojima i osobe starije od 90 godina

Strože mjere, koje su u Baru na snazi skoro tri sedmice, pomogle su da epidemiološka situacija bude povoljnija, istakla je u razgovoru za Portal Bar pomoćnica direktorice u barskom Domu zdravlja, dr Martina Cicmil.

„Posljednjih nedjelju dana je nešto povoljnija epidemiološka situacija u Baru. Apelujemo na građane da poštuju sve epidemiološke mjere, a naročito osnovne: ruke, maska, distanca. Moramo biti odgovorniji i sačuvati sebe i druge“, kazala je dr Cicmil.

Trenutno se na dnevnom nivou u barskom Domu zdravlja obavi više od 150 pregeda u Covid ambulantama i uradi više od 80 brzih antigenskih i PCR testova.

Od početka vakcinacije, u Baru je vakcinisano skoro hiljadu osoba.

„Dva tima izabranih doktora vrše vakcinaciju u Domu zdravlja i u objektima stanovanja. Do sada je vakcinisano 740 građana, od kojih je 80 vakcinisano u objektu stanovanja, i 200 doktora, od kojih je 47 primilo drugu dozu vakcine“, precizira dr Cicmil, napomenuvši da među vakcinisanima ima i osoba starijih od 90 godina.

„Barani su zainteresovani za vakcinaciju u velikom broju, a trudićemo se da i oni koji to nijesu motivišemo. Vakcina je jedini pravi lijek u borbi sa koronavirusom“, zaključila je dr Cicmil.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još