Do sada bez zahtjeva za sklapanje partnerstava lica istog pola u Baru, Opština će zainteresovanim građanima pružiti punu podršku

 Do sada bez zahtjeva za sklapanje partnerstava lica istog pola u Baru, Opština će zainteresovanim građanima pružiti punu podršku

Opština Bar, od početka sprovođenja Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola do sada, nije dobijala zahtjeve za zasnivanje te vrste zajednice u Baru. Ovo rješenje je u Opštini Bar, kako je saopšteno našem portalu, spremno dočekano i lokalna uprava pružiće punu podršku sklapanju partnerstva lica istog pola, izaći građankama i građanima u susret i olakšati im sve neophodne procedure u skladu sa Zakonom.

„Kada pristignu takvi zahtjevi zainteresovanih građanki i građana, pružićemo punu podršku sklapanju partnerstva lica istog pola“, ističu iz Opštine.

Opština Bar, kako nam je saopšteno, „ostaje čvrsto opredijeljena i otvorena za promociju ljudskih i građanskih prava svih građanki i građana, bez obzira na bilo kakvu različitost i lično svojstvo, naročito kada je u pitanju inkluzija LGBTQ osoba“.

„Uvijek ćemo nastojati da omogućimo jednaka prava svima i budemo pouzdan servis na koji se građani mogu osloniti“, zaključili su iz Opštine Bar.

Podsjetimo, prvi istopolni brak u Crnoj Gori sklopljen je u Budvi proteklog vikenda, a u bračnu zajednicu stupile su dvije žene.

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola stupio je na snagu 15. jula ove godine.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još