Do 1.maja šetalište u Sutomoru biće završeno, mještani apeluju za pokretanje procedura za trg

 Do 1.maja šetalište u Sutomoru biće završeno, mještani apeluju za pokretanje procedura za  trg

Za dva mjeseca Sutomorska riva   biće moderno uređeno šetalište.

Radovi na rekonstrukciji  šetališta u Sutomoru realizuju se planiranom dinamikom i trebali bi biti završeni do 1. maja. Mještani, vlasnici hotelsko-ugostiteljskih objekata u Sutomoru, navode da su zadovoljni što će imati  šetalište  mediteranskog izgleda, ali i očekuju da se u što skorijem roku projekat nastavi  radovima na Trgu što bi zaokružilo  cjelinu koja će biti nova prepoznatljiva vizit karta ovog turističkog mjesta.

Rekonstrukcija Trga i šetališta u ovom turističkom mjesta  jedna je od najznačajnijih investicija u opštini Bar. Završetkom kompletnog projekta Sutomore će dobiti atraktivniji, moderniji izgled  što je preduslov za bolju pozicioniranost   mjesta na turističkoj  mapi.

Fot: Budući izgled Sutomorske rive

Mještani Sutomora su saglasni da ljepši izgled priobalnog dijela doprinosi ukupnom kvalitetu turističke ponude.

-Očekujemo da će do 1.maja radovi na šetalištu u Sutomoru biti završeni. Završetkom ovih radova, od spomenika Iva Novakovića do picerije Montenegro 8, Sutomore će imati potpuno drugu sliku, kazao je predsjednik Savjeta MZ Spič – Sutomore Frano Vuksanović.

Savjet mjesne zajednice Spič – Sutomore obratio se čelnicima institucija koje realizuju projekat izgradnje šetališta i trga u Sutomoru, predsjedniku opštine Bar Dušanu Raičeviću, vd direktoru Uprave javnih radova Boru Lučiću i direktoru Javnog preduzeća „Morsko dobro Crne Gore“ Predragu Jelušiću sa inicijativom za što skorije pokretanje tenderskih procedura za izgradnju trga, što je naredna faza velikog projekta koji se trenutno izvodi u Sutomoru.  

-Građanima Sutomora je bitno da što prije počnu radovi na trgu jer to je logičan nastavak sadašnjih radova, navodi   Vuksanović dodajući da devet članova Savjeta MZ Spič – Sutomore razmišlja kao jedan po pitanju radova u Sutomoru.

-Svi smo saglasni i jedva čekamo da se nastave radovi na Trgu. To podržavaju hotelijeri, ugostitelji, ljudi koji se bave turizmom u Sutomoru, kaže Vuksanović.

Fot: Građanima je bitno da što prije počnu radovi na trgu što je logičan nastavak sadašnjih radova

Branko Bulatović član Savjeta MZ Spič – Sutomore navodi da je realizacija ovog projekta od velikog značaja za Sutomore, i turističku ponudu Bara i Crne Gore.

– Iz Morskog dobra smo dobili pismo u kome nas obavještavaju da je planirano da se radi Trg i izdvojena su sredstva od 445.000 eura. Nas interesuje realizacija radova na Trgu da bi se zaokružila ova cjelina. Šetalište i Trg su nova vizit karta Sutomora koja može samo da ostavi pozitivan utisak na goste, a i ugođaj za nas koji živimo u ovom mjestu, kazao je Bulatović.

Kroz četiri faze uređenja ovog primorskog naselja, Vlada Crne Gore, Opština Bar i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ukupno će  uložiti oko 5,4 miliona eura.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još