DNP Bar traži hitnu ostavku potpredsjednice Opštine Bar; Spičanović: Mrš fašizmu i okupaciji

 DNP Bar traži hitnu ostavku potpredsjednice Opštine Bar; Spičanović: Mrš fašizmu i okupaciji

Opštinski odbor Demokratske narodne partije zatražio je hitnu ostavku potpredsjednice opštine Bar Tanje Spičanović, zbog, kako su naveli „nedoličnog ponašanja i vrijeđanja patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija“. Spičanović je, naime, na tekst sa izjavom patrijarha Porfirija, objavljenom sinoć na jednom od domaćih portala, a u kojem on navodi da je plan bio da se „snajperom spriječi ustoličenje“, kao i da „žali sve oni koji su na bilo koji način povrijeđeni i moli ih za oproštaj“ ostavila komentar – „Mrš!“.

Iz barskog DNP-a navode da je „u moru incidenata u kojima je Tanja Spičanović širila nacionalnu i vjersku mržnju ovaj sigurno najveći“ i traže od predsjednika Opštine Bar i SO Bar da pokrenu postupak njenog razrješenja, ukoliko ga sama ne pokrene.

„Tanja Spičanović je time što je sa jednim „mrš“ ispratila srpskog patrijarha pokazala i što misli o svojim sugrađanima, vjernicima Srpske pravoslavne crkve. Na funkciji na kojoj se nalazi Spičanović mora biti u službi svih građana, a iz njenih javnih nastupa jasno je da nije u stanju da obavlja svoju dužnost na pravi način, te iz tog razloga već danas treba da podnese ostavku“, kazali su iz barske Demokratske narodne partije, dodavši da osoba „koja vrijeđa najveće crkvene velikodostojnike a time i građane Bara i Crne Gore, koji su vjernici Srpske pravoslavne crkve ne zaslužuje da bude na funkciji u Baru“.

„Zato joj poručujemo da ne čeka maj da je mi smijenimo, već da koliko je danas podnese ostavku i rastane se sa funkcijom koju očigledno nije u stanju da obavlja“, zaključili su iz DNP.

Spičanović je reagovala Fejsbuk statusom.

„Pa da pojasnim, koga baš zanima. MRŠ fašizmu, okupaciji, ratnim huškačima, suzavcima, nasilju, dimnim bombama, naoružanim nasilnicima, uzurpatorima osnovnih ljudskih prava, sijačima straha i ribarima ljudskih duša i sloge. Živjela sloboda, ljubav, evropske vrijednosti ij mir u srcu svakog vjernika“, navela je Spičanović.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još