Đurović- Samo profesionalna policija i nezavisno sudstvo mogu se obračunati sa kriminalom

 Đurović- Samo profesionalna policija i nezavisno sudstvo mogu se obračunati sa kriminalom

Poslanik Dejan Đurović smatra da nužne promjene koje građani očekuju dolaze sporo, a ono  što je do sada urađeno nije dovoljno.

-Državni aparat mora doživjeti velike i korjenite promjene, kako bi postao funkcionalan i jedino tako bi dao rezultat koji se nakon pet mjeseci od promjene vlasti sa nestrpljenjem isčekuje, naveo je Đurović u saopštenju dostavljenom medijima.

-Sistem koji je za trideset godina na vlast izjedao i uništavao Crnu Goru sporo biva  demontiran. Građani nestrpljivo očekuju brže reforme.  Sitne promjene nisu dovoljne. Potrebni su dubinski rezovi u sistemu kako bi se prije svega zaustavio proces urušavanja, a potom  počelo ozdravljenje državnog aparata.  Potrebna je odlučnos prije svega.  Poneka kadrovska promjena nedovoljna je  u obračunu sa rasulom koje je DPS vlast ostavila za sobom. Nužne promjene koje građani očekuju dolaze  sporo. Još uvijek nema neophodne i očekivane demontaže pogubnog sistema, iako su građani onekoji su bili vinovnici ovakve politike  na prošlim izborima najzad ostavili u prošlost, naveo je Đurović dodajući „Ono što je do sada urađeno u najmanju ruku nije dovoljno“.

-Promjene moraju početi svugdje, u svakom ministarstvu,u svakoj upravi, u svakom segmentu državne uprave, kod svakog službenika i pojedinca. Cilj nam mora biti zajednički: pravednije i bolje institucije koje će uspostaviti funkcionalan sistem.  Ne smije se više čekati već potezi  moraju biti konkretni i odlučni. Hitno se mora pristupiti čišćenju institucija, prije svega MUP-a i Uprave policije, od kriminalnih struktura i  bahatih pojedinaca koji su u prethodnim godinama brutalno ktršili ovlašćenja i zloupotrebljavali položaj zarad raznih interesnih krugova.    A nakon toga mora da slijedi efikasan, odlučan i precizan rad tužilaštva i sudstva. Paralelno s tim, mora da slijedi odlučan, profesionalan i efikasan rad tužilaštva i sudstva. Samo profesionalna policija i nezavisno sudstvo mogu i moraju da se obračunaju sa kriminalom i korupcijom koji već decenijama nagrizaju Crnu Goru. Ovakav državni aparat mora doživjeti velike i korjenite promjene, kako bi postao funkcionalan i jedino tako bi dao rezultat koji se nakon pet mjeseci od promjene vlasti sa nestrpljenjem isčekuje, istakao  je Đurović.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još