Đukiću na teret tri krivična djela, osumnjičen da je pokušao lišiti života dva policijska službenika

 Đukiću na teret tri krivična djela, osumnjičen da je pokušao lišiti života dva policijska službenika

Baranin  Branislav Đukić (36)  je u bjekstvu od 4.oktobra nakon što su u ugostiteljskom objektu  „Makina Vučinić“, ranjeni  policajac i odbornik u Skupštini opštine Bar. Za Đukićem je raspisana lokalna potraga. Policija Đukiću na teret stavlja tri krivična djela.

– Barska policija je podnijela krivičnu prijavu nadležnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv lica za koje se sumnja da je izvršilo krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu policijskih službenika S.K. i A.Đ., krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu B.J. iz Bara, te i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Sumnja se da je B.Đ. (36) iz Bara 4. oktobra oko 03:40 časova u ugostiteljskom objektu „Makina Vučinića“ u naselju Dobra voda, pokušao lišiti života dva policijska službenika A.Đ. i S.K., te da je teško ranio B.J. iz Bara, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U  ovom ugostiteljskom objektu, prema navodima Uprave policije, je pomenute večeri došlo do narušavanja jadnog reda i mira fizičkim obračunom, nakon čega je došlo i do upotrebe vatrenog oružja od strane, kako se sumnja, B.Đ., na koji način je izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Prema ranijim saznanima,  povrijeđeni policajac Aleksandar Đurđić i njegov kolega  Saša Knežević. nisu bili na službenoj dužnosti kada je on ranjen, već  su, vjerovatno,  obezbjeđivali ovaj objekat.

Podsjetimo, Odbornik DPS-a Božo Janković  je pogođen  jednim hicem iz vatrenog oružja i zadobio je prostrelnu ranu u butinu.  Policajcu je  metak  okrznuo desno stopalo. 

Vlasnik “Konobe Vučinić”  je tvrdio da je do upotrebe vatrenog oružja došlo ispred ugostiteljskog objekta.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja