Đukanović: Katolička crkva oduvijek davala poseban doprinos skladu multietničkog i multikonfesionalnog života

 Đukanović: Katolička crkva oduvijek davala poseban doprinos skladu multietničkog i multikonfesionalnog života

Foto: Predsjednik CG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa, nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju kotorske biskupije mons. Rrok Gjonlleshaju, novoimenovanom biskupu kotorskom mons. Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje za napredak katoličke zajednice i ličnu i porodičnu sreću.

„Svevremena simbolika praznika Hristova uskrsnuća kroz žrtvu podnijetu zarad dobra čovječanstva oplemenjuje naš društveni život, snaži našu vjeru u suštinske životne vrijednosti mira i tolerancije, pravde i zajedništva, uzajamnog povjerenja i razumijevanju među ljudima i narodima, jačajući nas u oprjedjeljenju da i u ovom vremenu punom izazova nastavimo da gradimo snažnu i prosperitetnu državu duboko integrisanu u civilizacijske vrijednosti savremene Evrope i svijeta.

Katolička crkva je kao neodvojivi dio našeg vjekovnog trajanja oduvijek davala poseban doprinos skladu multietničkog i multikonfesionalnog života. To čini i danas kroz brigu o dobru čovjeka i dobru Crne Gore kao istinski građanske države. Uvjeren sam da ćemo zajedno nastaviti da i nadalje istrajno svojim pregnućima doprinosimo opštem napretku društva slobode, moralnih i etičkih vrijednosti, sveukupne harmonije i jednakih šansi kome težimo tokom svoje cjelokupne istorije.

 U svijetlu ovih misli Vama, sveštenstvu, redovničkim zajednicama i katoličkim vjernicima u Crnoj Gori još jednom srdačno želim sretan Uskrs“, naveo je Đukanović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još