Distanca, maska, igračka: Sjutra protest na Trgu Vladimira i Kosare

 Distanca, maska, igračka: Sjutra protest na Trgu Vladimira i Kosare

Protest zbog nezadovoljstva zakonima o seksualnom zlostavljanju, pod sloganom „Distanca, maska, igračka“, biće održan na Trgu Vladimira i Kosare sjutra, sa početkom u 17.30 časova.

Protesti u nekoliko crnogorskih gradova uslijedili su nakon slučaja seksualnog nasilja nad devetogodišnjom djevojčicom u Podgorici. Podsjetimo, komunalni policajac R.O. (26) iz Podgorice tereti se da je izvršio krivično djelo obljuba nad djetetom i nedozvoljene polne radnje i njemu je određen pritvor do 30 dana. Osumnjičeni je priznao krivično djelo.

„Nedavni događaj nije prvi u Crnoj Gori, a svjedoci smo sličnih dešavanja u Baru, te smatramo da je vrijeme da se ujedinimo u borbi za bolji sistem, adekvatniji rad institucija i u fokus stavimo stvarne probleme“, stoji u pozivu organizatora protestnog okupljanja u Baru.

Barani će se, na ovaj način, pridružiti građanima u Podgorici i Nikšiću koji će na protestima sa istom temom simbolično ostaviti plišane igračke.

„Ostavimo po igračku i pošaljimo željenu i važnu poruku. Sve to, naravno, sa maskom, držeći distancu i poštujući mjere“, stoji u pozivu grupe građana iz Bara.

Pročitajte još