Direktorat upozorava: Sjutra kiša, na sjeveru oluja

 Direktorat upozorava: Sjutra kiša, na sjeveru oluja

Foto: Portal Bar

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da se od sjutra do 11. januara na području Crne Gore očekuju nestabilne vremenske prilike.

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a su saopštili da će najavljena meteorološka situacija usloviti obilniju količinu kiše u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana.

Jača kiša se očekuje sjutra, a zatim i od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije sniježne padavine. Za 6. i 10. januar očekuje se jak južni vjetar, a u višim predjelima na sjeveru imaće i olujni karakter.

Zbog obilne količine kiše očekuje se porast nivoa vodostaja u rijekama, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona.

Zbog prognozirane meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama.

Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još