DF i SNP žele sastanak sa Krivokapićem: Mandatar da se izjasni o raspodjeli mjesta po dubini

 DF i SNP žele sastanak sa Krivokapićem: Mandatar da se izjasni o raspodjeli mjesta po dubini

Listu Dan je iz vrha tog saveza potvrđeno DF će insistirati da sastanak bude održan čim prije, a uoči sjednice na kojoj mandatar planira da predstavi program nove vlade i njen personalni sastav, koja je zakazana za 2 decembar.

S obzirom da će Vlada biti izabrana tri mjeseca nakon izbora, sve stranke koje čine parlamentarnu većinu smatraju da stvari među njima moraju biti jasne i da samo mandatar može da im razjasni nedoumice koje imaju.

„Tražićemo sastanak čim prije jer, prema našim saznanjima, mandatar već ima i plan kome će koje mjesto pripasti po dubini u resorima, tako da je red da i mi sa time budemo upoznati na vrijeme“, rečeno je nezvanično Danu iz vrha DF-a.

Kada je mandatar Krivokapić krajem prošle sedmice predstavio personalni sastav ekspertske vlade, uputio je molbu svim partijama koje su na izborima nastupile koaliciono i čine novu parlamentarnu većinu da u što kraćem roku održe sjednice stranačkih organa kako bi donijeli odluku o njegovom predlogu.

Do sada su formalnu podršku predloženoj ekspertskoj vladi dali Prava Crna Gora i Građanski pokret URA.

Socijalistička narodna partija je početkom ove sedmice održala sjednicu Izvršnog odbora na kojoj nije dala podršku ekspertskoj vladi, ali je nije ni odbila, već su tražili da se njihovi predstavnici prethodno sastanu sa mandatarom.

Kako su istakli, traže da se više vrednuje rezultat SNP-a na, kako su istakli, istorijskim izborima 30. avgusta.

„Sastanak još uvijek nije zakazan. Bićete obaviješteni o svemu“, kazao je Danu predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

Partije koje čine Demokratski front (Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Pokret za promjene) još uvijek nisu održale sjednice stranačkih organa, kao ni partije iz koalicije Demokratska Crna Gora Demos.

Iz Pokreta za promjene su saopštili da će danas razmotriti kada će održati sjednicu predsjedništva.

„Prvobitna odluka bila je da sjednicu održimo u subotu, 14. novembra. Međutim, danas ćemo razmotriti da li da ostavimo taj datum ili pak odložimo za narednu sedmicu, kako zbog korone, tako i što je sjednica Skupštine odložena, a i mandatar najavljuje izmjene u sastavu Vlade“, saopšteno je iz PzP-a.

Lider DNP-a Milan Knežević juče je saopštio da će na stranačkim organima predložiti da se prihvati model ekspertske vlade mandatara Krivokapića.

Isto je najavio i lider Nove Andrija Mandić. Iz Nove je saopšteno da najvjerovatnije neće moći da održe sjednicu glavnog odbora partije na kojoj bi se izjasnili o predlogu mandatara o sastavu Vlade, već će o tome odlučiti predsjedništvo partije.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja