Demokrate: Razumijemo da Biram Crnu Goru mora da podrži stavove svog koalicionog partnera

 Demokrate: Razumijemo da Biram Crnu Goru mora da podrži stavove svog koalicionog partnera

Foto: Sonja Jovanović

Naravoučenije da istina uvijek boli onoga ko nije u pravu, potvrdu dobija u posljednjem obraćanju partije Biram Crnu Goru našem odborničkom klubu, saopšteno je iz Odborničkog kluba barskih Demokrata.

„Da smo zlonamjerni, rekli bi „što se kačiš kad si slabiji“ ali s obzirom da to nijesmo rekli DPS-u, nećemo ni našim prijateljima iz partije Biram Crnu Goru, iako su oni ostali bez daha odnosno odustali već u prvoj rundi razmjene političkih stavova. Očekivali smo pak, da su iz ove političke grupacije, pored naših principa, ciljeva i slogana pobjede, a ne podjele, preuzeli i malo više političke zrelosti, međutim to još uvijek treba da stiču“, kažu iz Demokrata.

Oni podsjećaju, kako kažu, „javnosti radi, da je tema njihovog prethodnog obraćanja bio Etički kodeks i njegova primjena“.

„Za manje od 24 časa ova politička grupacija ni pogazila isti taj kodeks i etiku gubeći političku samokontrolu ljutitim i oštrim odgovorom koji se na kraju pretvorio u komičan. Jer u ostalom, kako okarakterisati ako ne komičnim komentarisanje odjevnih kombinacija naših odbornika, poistovjećivanje crvenih kravata sa komunizmom, a ljubičastu boju sa demokratijom. Potpuno gubljenje političkog kompasa, reklo bi se“, navode iz ove partije, i dodaju da u nedostatku argumenata prepisivalo se od koalicionih partnera (DPS).

„Prijatelji iz Biram Crne Gore prišili su nam i etiketu „totalitarnih odbornika“ samo zato što smo predložili, pazite sada, dopunu dnevnog reda. Znači li to da je jedan predlog dopune dnevnog reda dovoljno totalitaran za vas? Mi se sa Vama dragi prijatelji iz Biram Crnu Goru nijesmo svađali. Iznošenje različitih političkih stavova nije svađa. Vjerujte nam na riječ, nas je Vas nekako uistinu žao, jer Vi nosite teško breme koje će svakim danom biti sve teže i teže. Zato Vam ne zamjeramo na frustraciji koju iznosite, mi smo tu i uvijek ćemo biti tu da Vas saslušamo, pa i kada budete sa DPS-om u opozicionim klupama, to vaše teško breme ćemo znati da cijenimo. Zato na neki način i razumijemo zašto ovakav Vaš odgovor. Razumijemo da morate podržati sve ono što su stavovi Vašeg koalicionog partnera i Vaše koalicione koleginice. Jedino Vas na kraju molimo, da o prevarama više ne govorite. I mi i Vi, a naročito građani znaju zašto“, zaključuju iz Demokrata.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još