Demokrate: Obezbjeđivanje prenosa uživo i podrška u obnovi maslinjaka u Mrkojevićima nijesu samo naš, već uspjeh svih građana

 Demokrate: Obezbjeđivanje prenosa uživo i podrška u obnovi maslinjaka u Mrkojevićima nijesu samo naš, već uspjeh svih građana

Dvadeset šesta sjednica Skupštine opštine Bar potvrda je da se i iz opozicionih klupa može raditi aktivno u interesu građana, saopšteno je iz Kluba odbornika Demokrata Bar.

„Prije svega, tijesnom većinom (14 glasova protiv i 11 za) i to nakon ponovnog prebrojavanja glasanja, naš predlog kojim bi se data saglasnost za imenovanje Tanje Spičanović za potpredsjednicu opštine povukla, nije prošao. Kako smo na sjednici i istakli, poslušali smo glas građana i uradili sve što je do nas bilo, odnosno kandidovali predlog koji je bio izraz isključivo njihove volje. Iako predlog nije imao potrebnu većinu, sigurni smo da će građani povodom ove situacije sami znati da prosude i osude sve političke aktere kojima su ovakvi užasavajući stavovi normalni i prihvatljivi“, stoji u saopštenju.

Demokrate ističu i da će na njihovu inicijativu sve naredne sjednice lokalnog parlamenta biti prenošene preko youtube opštinskog kanala, što je, kako ističu, značajan iskorak u odnosu na radio prenos koji smo do sada imali.

„Ovom prilikom zahvaljujemo predsjednici Skupštine opštine Bar na usvojenom predlogu“, stoji u saopštenju.

Takođe, navode iz Demokrata Bar, na njihov predlog i insistiranje iz avgusta mjeseca, sugrađanima čiji su maslinjaci oštećeni u požaru u Mrkojevićima, preusmjeriće se značajna sredstva kako bi bar malo ublažili štetu koju je požar napravio.

„Međutim, kao što smo tada tako smo i prilikom današnje rasprave istakli da obnovu maslinjaka mora pratiti i nagrada za sve one koji su spriječili da šteta od požara bude mnogo veća. Pored mještana, najznačajniji doprinos dali su barski vatrogasci koji moraju biti nagrađeni za svoje nadljudske napore. Na tome ćemo nastaviti da istrajavamo“, stoji u saopštenju.

Na kraju, Demokrate kažu „da sve ove pogodnosti, nijesu njihov uspjeh, već isključivo uspjeh svih građana Bara čije predloge, sugestije i konstatacije rado uvažimo i uobličimo u formi inicijativa i predloga“.

„Odbornički klub Demokrata nastavlja da iz opozicionih klupa radi u interesu svih građana Bara“, poručuju.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još