Demokrate: Ne postoji osoba koja termin „uhljeb“ ne povezuje sa bivšom vlašću

 Demokrate: Ne postoji osoba koja termin „uhljeb“ ne povezuje sa bivšom vlašću

Povodom današnjeg saopštenja OO DPS Bar, u kom iz se ističe da je imenovanje Dragana Tufegdžića za v.d. direktora Pošte Crne Gore najnoviji primjer partijskog zapošljavanja Demokrata, reagovali su iz Demokratske Crne Gore.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

„Kada su teme nepotizam i partijsko zapošljavanje, bukvalno svako živo biće u Crnoj Gori ima pravo glasa, ali DPS nema. To pravo su izgubili nakon kumovsko-rođačke pohare Crne Gore u produženom trajanju, gdje su svi ljudi koji nisu bili bliski DPS-u bili građani drugog reda. I umjesto da učine sve da se ta tema što je moguće više izbjegne, oni krajnje neinteligentnim i autodestruktivnim izjavama nam daju priliku da ih, košarkaškim rječnikom rečeno, efektno „zakucamo“. 
Danas u Crnoj Gori ne postoji osoba koja termin „uhljeb“ ne povezuje sa bivšom vlašću. Svjedoci su građanke i građani šta je sve DPS uspio da uništi za trideset godina vlasti, i važnije: na kakav način. Zato nas čudi, pa i kada je u pitanju odlazeći cirkus koji je izgubio svaku vezu sa stvarnošću, da neko smatra da je na tom polju uopšte moguće prigovoriti Demokratskoj Crnoj Gori. 
Zbog toga molimo radikalnu stranku DPS da sa javnošću podijeli informacije ko je od visokih funkcionera Demokrata i gdje zaposlio nekog svog: brata, sestru, suprugu, sina, kćerku… Dajemo im vremena koliko god im treba, jer rezultat unaprijed znamo. Taj rezultat na koji smo izuzetno ponosni posledica je naših moralnih principa, koji su partiji pohare potpuno nepoznati. O čemu svjedoči i porazni rezultat oličen u činjenici da je industrijalizovana mediteranska zemlja odgromnih potencijala za vrijeme njihove vladavine dovedena na ivicu finansijskog i svakog drugog sloma. 
Molimo i da nam DPS kaže da li je neko od funkcionera Demokrata osuđen za neko kriminalno djelo ili da je priznao umiješanost u neko djelo iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije? Oni bi makar trebalo to da umiju prepoznati, s obzirom na ogromno iskustvo u toj sferi. 
Ali da podsjetimo na neke slikovite primjere koji će najbolje pokazati da za demantovanje DPS-a nije potrebno ništa drugo do samih djela DPS-a. 
Sinovi istaknutih funkcionera DPS-a Duška Markovića i Vladana Vučelića, Nikola i Aleksandar, zaposleni su u Vojno-obavještajnoj službi formiranoj pri Ministarstvu odbrane.
Amar Nuhodžić, sin bivšeg ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića zaposlen je u Upravi carina.
Drugi sin bivšeg premijera, Predrag Marković, je jedno vrijeme bio komercijalni direktor u Montenegroerlajnsu, a u maju 2017. godine zasnovao je radni odnos u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), gdje radi kao specijaliste za ekonomsko-finansijske poslove.
Sin bivšeg potpredsjednika Vlade Milutina Simovića, Miloš Simović, zaposlen je u Agenciji za nadzor osiguranja.
Međutim, praksa je pokazala da su mladi naraštaji DPS-a posebno voljeli da rade u Centralnoj banci. Zahvaljijući tim apetitima, Centralna banka Crne Gore pokazala se kao raj za zapošljavanje potomaka visokih državnih funkcionera. Osim kćerki  Duška Markovića i bivšeg crnogorskog predsjednika, Valentine Marković i Nine Vujanović  tamo je zaposlena i Dragana Stijepović, kćerka bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, poznatog po više afera. Ali tu nije kraj. Sin poznatog DPS funkcionera Zorana Jelića i Vukice Jelić, Mitar, platu zarađuje u CBCG, kao i djeca više nosilaca pravosudnih funkcija, poput Janka Lopičića, sina sudije Ustavnog suda Desanke Lopičić.
Međutim, kada već radikalna partija DPS govori o uhljebljenju i partijskom zapošljavanju, veoma je interesantno i da se pri popunjavanju pozicija na kojima se zapošljavaju djeca prijatelja i rodbine gotovo po pravilu pribjegava nekim posebnim aktima koji omogućavaju da sve to protekne bez javnog oglašavanja.
Ali, svima je poznato da je hobotnica otišla znatno dalje od prostog partijskog zapošljavanja i nepotizma. U vremenu koje dolazi mnogo će se toga objelodaniti ali i sada se više nego dovoljno zna. Riječ je o djelima koje su funkcioneri DPS-a i sami priznavali. To su učinili Svetozar Marović, potpredsjednik i ideolog DPS-a, zatim Lazar Rađenović i Miloš Marović. Iza rešetaka su se našli i vaši Đorđe Pinjatić,  Stevan Vučetić, Sreten Tomović, Mark Kaloštra, Dragan Žinić i Novak Stanojević. Da ne govorimo o gradonačelnicima iz vaših redova protiv kojih su vođeni različti sudski procesi (Radojičić, Mugoša, Golubović).
Za razliku od vas mi smo imali i imamo predsjednike opština u nekoliko crnogorskih gradova, pri čemu još ni na jednog od njih nije pala ni najmanja sjenka sumnje da su bilo kad, bilo gdje učestvovali u organizovanom kriminalu i korupciji, te da nema niti jedne sumje da su jedan jedini cent ukrali ponijeli kući. Ukoliko vi, pak, znate za takav slučaj, molimo vas da nas ne štedite, nego da i nas i javnost odmah obavijestite o svakom našem prestupu“.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još