Demokrate Bar: Biram Crnu Goru nijesmo pitali za mišljenje jer pretpostavljamo da oni podržavaju stavove Spičanović i politiku DPS-a

 Demokrate Bar: Biram Crnu Goru nijesmo pitali za mišljenje jer pretpostavljamo da oni podržavaju stavove Spičanović i politiku DPS-a

Foto: Sonja Jovanović

Poštenije je bilo da je Biram Crnu Goru otvoreno priznala da daje podršku potpredsjednici Spičanović u njenom mrškanju velikog broja građana Crne Gore i da time podržava njene svakodnevne izlive mržnje, nego da se skriva iza priče o donošenju novih odluka o etici i sprovođenju trećeg puta, koji nije ništa drugo do podrška Demokratskoj partiji socijalista, saopšteno je iz Kluba odbornika Demokrata Bar.

„Ako si sa nekim u konstantnom političkom zagrljaju i to sada već višegodišnjem, podržavajući jedno drugo, dijeleći sve dobro i loše, kao što je to slučaj sa lokalnim DPS-om i partijom Biram Crnu Goru, onda bi bilo sa naše strane neozbiljno očekivati da će našu inicijativu za smjenom podržati i partija Biram Crnu Goru. Istina, znamo da ukoliko bi direktno upitali neke pojedince i funkcionere ove partije, njihovu podršku bi zasigurno dobili, ali ipak jasno nam je da glavnu riječ u ovoj partiji vodi onaj koji ju je i stvorio i koji je našu inicijativu za smjenom potpredsjednice Spičanović okarakterisao kao „osuđenu na neuspjeh“, „pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena” odnosno „pokušaj podvale““, stoji u njihovom saopštenju.

Barske Demokrate dodaju da, „kao ozbiljni ljudi, smatraju da ovakvi epiteti više idu uz govornika koji ih je izgovorio odnosno napisao“.

„Ali, danas nećemo o tome, kao što nećemo ni o tome da li je DPS-u u ovom slučaju potreban advokat. Kada je u pitanju Etički kodeks čije se izmjene nominuju imamo par predloga kako ga dodatno oplemeniti. Prije svega, ovaj kodeks treba da sadrži odredbu kojom će se predstavnicima partija u lokalnom parlamentu zabraniti iznošenje neispunjenih populističkih obećanja na kojima će sticati politčke poene i mandate. Takođe, javni funkcioner i predstavnik građana koji u predizbornoj kampanji kaže da želi mijenjati grad i stvari u našem gradu na bolje, a onda nakon izbora potpiše koalicioni sporazum sa DPS-om, treba se smatrati neetičnim i direktnim kršiocem ovog kodeksa. Duboko vjerujemo da naše kolege iz Biram Crnu Goru sa ovim predlozima nemaju bilo kakvih problema“, navode Demokrate.

„Nažalost po nas i građane, iskustvo nas je naučilo da u Baru na kraju svakog trećeg puta koji predloži gospodin Novaković i njegova partija stoji podrška Demokratskoj partiji socijalista. Plašimo se da je to i ovoga puta slučaj. Poštenije je bilo da je Biram Crnu Goru otvoreno priznala da daje podršku potpredsjednici Spičanović u njenom mrškanju velikog broja građana Crne Gore i da time podržava njene svakodnevne izlive mržnje, nego da se skriva iza priče o donošenju novih odluka o etici i sprovođenju trećeg puta, koji nije ništa drugo do podrška Demokratskoj partiji socijalista“, kažu iz Demokrata i zaključuju da je „građanima i više nego jasno sa koje strane se šalju poruke mržnje i netrpeljivosti, a 7.oktobra će se stvari svakako dodatno razbistriti“.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još