Dabanović: Za novi kružni tok Opština će izdvojiti više od 700 hiljada eura

 Dabanović: Za novi kružni tok Opština će izdvojiti više od 700 hiljada eura

Foto: jedro.bar

Na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u Baru, kod zgrade Osnovnog suda, uskoro će početi gradnja novog kružnog toka, koji će se planiranom saobraćajnicom nadovezivati na novoizgrađeni nadvožnjak ka naselju Bjeliši. To je u razgovoru za Portal Bar najavio sekretar Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije Vido Dabanović. Za ovu investiciju Opština Bar izdvojiće 725 hiljada eura.

„Na raskrnici kod zgrade Osnovnog suda, gdje je dosta frekventno, posebno u jutarnjim satima, planiramo izgradnju kružnog toka, koji bi povezivao ulice Rista Lekića, od Vatrogasne stanice do Srednje stručne škole sa Bulevarom revolucije i novoplaniranom saobraćajnicom prema novoizgrađenom nadvožnjaku“, najaio je Dabanović.

Saobraćajnica duga 175 metara povezivaće nadvožnjak sa kružnim tokom, a planiran je i parking prostor značajnog kapaciteta.

„Paralelno sa saobraćajnicom, sa obije strane, gradiće se parking prostor, u skladu sa detaljnim urbanističkim planom, gdje je predviđeno 180 parking mjesta, od kojih je 12 planirano za osobe sa invaliditetom“, navodi Dabanović i naglašava da je površina prostora koji će se asfaltirati oko 6 hiljada kvadratnih metara, a sem parkinga planirana je i pješačka staza duž saobraćajnice, ivičnjaci, kao graničnici saobrajnice i pješačkih prelaza u dužini od 1960 metara dužnih.

„Duž saobrajnice izgradiće se fekalna i atmosferska kanalizacija, vodovodna mreža i javna rasvjeta, gdje bi bilo postavljeno 18 stubova sa LED rasvjetom“, najavljuje naš sagovorik.

Dabanović ističe da je sproveden postupak javnih nabavki, te da je Opština Bar na objavljenom tenderu dobila četiri ponude. Odluka o izboru najpovoljnije donijeta je 2.novembra, a rok za žalbe, koju mogu podnijeti ostali predlagači, ističe 17. ovog mjeseca.

„Ukoliko ne bude žalbi do previđenog roka, zaključićemo ugovor sa firmom ‘Putevi Bar’, prema čijoj ponudi bi ova investicija koštala 725.984 eura“, zaključio je Dabanović.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja