Crnogorski državljani optuženi za šverc tone kokaina

 Crnogorski državljani optuženi za šverc tone kokaina

Foto: Ilustracija

Za pokušaj transporta droge ka Evropi krajem prošle godine optuženi su državljani Crne Gore, Srbije i Velike Britanije, ali njihov identitet zasad nije poznat, jer je postupak proglašen tajnim, piše Dan.

Portugalsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvoro lica koja tereti za prekookeanski šverc više od tone kokaina, a među okrivljenima ima i državljana Crne Gore.

Kako je prenio „Regio-sul“, istraga pokazuje da su oni i organizatori, a ta lica se nalaze u pritvoru. Postupak je proglašen tajnim, pa portugalski mediji nijesu objavili identitet okrivljenih.

Objelodanjeno je da je droga zaplijenjena krajem oktobra prošle godine na jugu Portugalije, kod grada Faro, i da je sada podignuta optužnica zbog ovog slučaja šverca droge. Na listi optuženih su državljani Crne Gore, Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, a kokain potiče iz Meksika.

Ne navode se bliži podaci o tome ko je konkretno organizovao švercerski posao. Dan je poslao pitanja tužilaštvu grada Faro, ali odgovora nije bilo.

Kako je prenio portugalski portal „Observador” sud je produžio preventivni pritvor za četvoricu muškaraca koje je prošle godine privela specijalna policija u A lgarveu, a za koje se sumnja da pripadaju međunarodnoj mreži trgovine drogom. Postupak vodi tužilaštvo u gradu Faro, a materijali su proglašeni tajnim.

Prema informacijama koje je medijima dostavilo Javno tužilaštvo grada Faro, postoje sumnje da su pritvorena lica članovi međunarodne kriminalne organizacije za posredovanje i transport kokaina i kanabisa morem iz Južne i Sjeverne Amerike i Maroka.

Četiri muškarca različitih nacionalnosti, starih između 28 i 63 godine, privedeni su prošle godine u sklopu policijske akcije „Tera firma”, koju je pokrenula posebna policijska direkcija za borbu protiv međunarodne trgovine drogom.

Tokom akcije zaplijenjeno je 50 paketa kokaina, težine približno 1.100 kilograma, kao i jedrilica, vozilo i drugi predmeti i dragocjenosti.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još