Čini se sve da vakcina Sputnjik V ove sedmice stigne u Crnu Goru

 Čini se sve da vakcina Sputnjik V ove sedmice stigne u Crnu Goru

Šef katedre patologije na Sečenovskom univerzitetu u Moskvi i član pregovaračkog tima sa Ruskom Federacijom Sergej Boljević kazao je da sve preduzimaju da ove sedmice u Crnu Goru stigne prva isporuka vakcine Sputnjik V.

Podsjećamo, juče je od korona virusa preminulo još devet osoba, a zbog teške situacije i porasta broja oboljelih, Ministarstvo zdravlja je donijelo naredbu kojom se građanima Budve i Tivta zabranjuje izlazak iz te dvije opštine.

Boljević je za Dan i juče podsjetio da će u Crnu Goru u prvom kontingentu stići između 5.000 i 15.000 doza vakcine Sputnjik V.

Osim ruskih vakcina, Ministarstvo zdravlja je najavilo isporuku prvih količina Fajzerovih doza početkom marta (dogovoreno 50.000 doza) i kineskih Sinofarm – 150.000 krajem februara.

„Sve ide po planu kada je riječ o dolasku ruske vakcine. Sve radimo da to bude ove nedjelje. Crna Gora će imati mogućnost nabavake i dodatnih doza, mimo ugovorenih 50.000 vakcine Sputnjik V, tako da nastavljamo intenzivnu komunikaciju“, kazao je Boljević.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još