Brnabić: Povukli smo odluku o protjerivanju Tarzana Miloševića iz Srbije

 Brnabić: Povukli smo odluku o protjerivanju Tarzana Miloševića iz Srbije

Srbija će unilateralno i jednostrano povući odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića, saopštila je večeras na konferenciji premijerka Srbije Ana Brnabić.

„Predsjednik Aleksandar Vučić je mene i ministra Nikolu Selakovića pozvao da se konsultujemo oko ove odluke Vlade. On razumije i podržava odluku, a reagovali smo u skladu sa Bečkom konvencijom, potpuno normalno i prirodno“, dodala je ona.

Ona je citirala izjavu ambasadora Vladimira Božovića i navela da se Vlada Srbije slaže sa njegovom izjavom, i dodala da to nikako nije povod za takvu odluku Podgorice da se ambasador Srbije izbaci, prenosi Blic.

„Mi ne želimo da imamo takav neprijateljski akt prema Crnoj Gori, iz tog razloga smo danas donijeli ovu odluku. Meni je žao što se sve češće u Crnoj Gori prekraja istina i govori se da je Srbija bila okupator u Prvom svjetskom ratu“, kazala je Brnabić.

Navedeno je da će Vučić, Brnabić i Selaković razmotriti i druge spoljnopolitičke teme, prije svega odnose sa zemljama u regionu.

Sastanak je uslijedio dan nakon što je Crna Gora proglasila Božovića personom non grata u toj zemlji, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Srbija je sinoć odgovorila, kako su kazali, recipročnom mjerom, uskraćujući gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore Miloševiću.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još