Božović: Važna saradnja Bara i Ulcinja na rješavanju lokalnih problema

 Božović: Važna saradnja Bara i Ulcinja na rješavanju lokalnih problema

Predsjednica Skupštine Opštine Bar mr Milena Božović sastala se juče u Ulcinju sa predsjednikom Skupštine Opštine Ulcinj Ilirom Čapunijem.

“Primorske opštine u Crnoj Gori moraju bolje da se povežu među sobom kako bi pomogli jedni drugima jer nas muče isti problemi”, naglasila je Božović.

Kako se navodi u saopštenju stranke Biram Crnu Goru, ispred koje je izabrana na mjesto predsjednice Skupštine opštine Bar, ovoj partiji i njoj uvijek bilo bitnije da se rješavaju mali problemi građana nego visoka politika.

“Građani su nedovoljno uključeni u djelovanje i aktivnosti lokalne samouprave i to mora sistemski da se riješi, ne samo na nivou Bara ili Ulcinja, već na nivou države“, smatra Božović.

Božović se osvrnula i na rad skupštinske službe SO Ulcinj.

“Skupštinska služba u Ulcinju ima izuzetno ažurnu web stranicu na kojoj građani mogu da postave pitanje svakom odborniku, čime se prevazilazi jaz između građana i odbornika, kao i bilten koji izlazi dva puta godišnje i omogućava uvid u aktivnosti same službe. Mislim da je to uzor koji Bar mora da slijedi“, kazala je Božović.

Sa sastanka u Ulcinju, Foto: Biram Crnu Goru

Osim problema poput nezaposlenosti, borbe protiv korone, sljedeće turističke sezone, predsjednica SO Bara je dodala i to da će nastaviti borbu za fer i pravednu legalizaciju.

Zahvajujući se na prihvaćenom pozivu i vrlo konstruktivnom sastanku.

Oredsjednik Skupštine opštine Ulcinj Ilir Čapuni istakao je da Ulcinj i Bar treba da prijateljski razgovaraju o onome što ih povezuje, a ne da se svađaju oko onoga u čemu su različiti.

„Da pokušamo jedni drugima da pomognemo, a ne da odmažemo. Da pružimo ruku jedni drugima, a ne da podmećemo nogu”, naveo je Čapuni.

Čapuni se potom osvrnuo i na izuzetno ažuran rad skupštinske službe u Ulcinju i ponudio svaku vrstu pomoći barskoj opštini kako bi svoj rad podigli na veći nivo.

Na kraju su mr Milena Božović i Ilir Čapuni naglasili da je današnji sastanak početak jedne dugoročne saradnje na dobrobit građana Ulcinja i Bara, a samim tim i Crne Gore. Sa ovog sastanka su uputili poziv ostalim predsjednicima skupština opština sa crnogorskog primorja da se najmanje dva puta godišnje sastanu kako bi razmijenili iskustva.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još