Borovinić Bojović: Kršenje mjera kritikuju oni koji su ih sami kršili

 Borovinić Bojović: Kršenje mjera kritikuju oni koji su ih sami kršili

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović poručila je da se zalaže za poštovanje epidemiološikih mjera u Crnoj Gori, bez obzira sa koje adrese dolazile ili o kome se radi u određenoj situaciji.

U Jutarnjem programu TVCG ona je istakla je delta soj korona virusa dovela do dodatnog povećanja broja novoinficiranih u Crnoj Gori zbog čega je, kako kaže, neophodno poštovati sve epidemiološke mjere.

“Zalažem se za poštovanje epidemiološke mjere, bez obzira sa koje adrese one dolazile i bez obzira o kome se radi. Ne tražimo poštovanje mjera jer je to nečiji hir. Situacija je takva da zahtijeva poštovanje mjera. Adrese sa kojih su dolazile optužbe svih onih za prekjuče, zapravo one od onih koji su takođe to isto radili prije 15 ili 20 dana”, poručila je Borovinić-Bojović.

Ipak, kako je kazala, poštovanje mjera ne bi trebalo politizovati.

“Prije 20 dana sa tih istih adresa nije pominjano nepoštovanje mjera jer to nije odgovaralo. Ja se zalažam za zadravlje građana i obraćam se svim i kažem da je poštovanje mjera uz vakcinaciju jedini način da prevaziđemo situaciju u kojoj se nalazimo”, rekla je ministarka.

Cilj je, pojašnjava, da se postigne određeni stepen kolektivnog imuniteta i da idemo u pravcu ukidanja svih mjera.

“Da bi se to desilo moramo se svi odgovorno ponašati”, rekla je Borovinić-Bojović.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još