Bili na žurkama, a imaju rješenje o izolaciji

 Bili na žurkama, a imaju rješenje o izolaciji

Na žurkama koje su tokom Novogodišnjih praznika organizovane u ugostiteljskim objektima bilo je i lica koja su imala rješenja o izolaciji. Ovo je novinarima potvrđeno iz Komunlane policije Bar. Portal Bar saznaje da je nakon samo jedne žurke u Baru  koronavirusom zaraženo 30 osoba.

Komunalna policija apeluje građanima  da prijavljuju organizovane žurke u vrijeme epidemije  dok su na snazi propisane mjere zaštite stanovništva od koronavirusa

Načelnik Komunalne policije Bar, Dejan Škerović, kaže da niko nije zaštićen od kazni, te da oni koji organizuju žurke ugrožavaju i svoju i bezbjednost svih građana.

Pored dnevnih žurki po lokalima u centru grada, problem su i okupljanja po zgradama i privatnim stanovima. Pred Novu godinu napisali smo četiri prekršajna naloga vlasnicima lokala na iznos od 1.700 eura. Idemo po ugostiteljskim objektima, u većini slučajeva sa policijom CB Bar, i kažnjavamo vlasnike i goste koji se ne pridržavaju mjera. U jednom od naših poslednjih zajedničkih kontrola otkrivena su  četiri lica u jednom lokalu koja imaju rješenja o samoizolaciji, kazao je novinarima Škerović. Takođe, kaže načelnik Komunlane policije, za nas su veliki problemi zgrade gdje se u stanovima organizuju žurke, i noću i danju.

-Bar je veliki grad, i mi obilazimo široki teren, ali ne možemo da stignemo do baš svake kuće i zgrade. Apelujemo  svima koji saznaju da se negdje organizuju žurke u lokalima, ili stanovima da obavijeste Komunalnu policiju. Ne postoji niko u gradu ko je zaštićen i ko može da pravi žurke, nebitno ko je vlasnik lokala mi ćemo izaći na teren i reagovati, istakao je Škerović i naglasio “Nastavićemo da obilazimo objekte i kontrolišemo primjenu mjera”.

Podsjetimo, u poslednja četri dana prema  podacima Instituta za  javno zdravlje u Baru je zaraženo oko 240 osoba. Iz  Instituta su 6.januara saopštili da je   registrovano 90  slučajeva (u presjeku jednog dana) infekcije sa SARS-CoV-2.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja