Bečić-Janković: Brojni potencijali za snaženje saradnje

 Bečić-Janković: Brojni potencijali za snaženje saradnje

Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas sa NJ.E. Anom Janković, ambasadorkom Austrije u Crnoj Gori.

Uz izraze zahvalnosti na čestitkama predsjednika Nacionalnog savjeta Parlamenta Austrije povodom izbora za predsjednika Skupštine, Bečić je iskazao zadovoljstvo kontinuiranim kvalitetom odnosa dvije zemlje.

Razgovor je, između ostalog, bio i prilika da sagovornici razmijene mišljenja o bogatoj saradnji dva parlamenta, uz obostrano očekivanje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa.

Osvrnuvši se na afirmativne poruke Austrije tokom predsjedavanja Savjetu EU, Bečić je iznio uvjerenje da će Austrija nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju.

On je upoznao ambasadorku sa spoljnopolitičkim opredjeljenjem nove parlamentarne većine i naglasio da privrženost evropskim vrijednostima nema alternativu.

Tokom razgovora, ambasadorka Janković naglasila je da će Austrija nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija i ponovila ocjenu da Evropska unija neće biti kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana.

Ovom prilikom, razgovarano je o nastavku i značaju projekta Demokratskih radionica „Barbara Pramer“, kao i stručnom usavršavanju Službe Skupštine u Parlamentu Austrije.

Na sastanku je zaključeno da međudržavna saradnja ima prostora za unapređenje u brojnim područjima, prevashodno u dijelu kulture, turizma, infrastrukture i ekologije.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još