Bečić: Efikasan rad Parlamenta od ključnog značaja za napredak CG

 Bečić: Efikasan rad Parlamenta od ključnog značaja za napredak CG

Efikasan rad Parlamenta od ključnog značaja za napredak Crne Gore, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić koji se sastao danas sa predstavnicima Instituta Alternativa, Stevom Mukom, predsjednikom Upravnog odbora i istraživačima javnih politika Milenom Muk i Markom Sošićem. 

Imajući u vidu dugogodišnju saradnju između Skupštine Crne Gore i Instituta Alternativa, Bečić izrazio je očekivanje da će dobra praksa biti nastavljena i tokom novog saziva Skupštine, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

“U otvorenom dijalogu, on se osvrnuo na brojne aktivnosti Instituta koje sprovode u okviru parlamentarnog programa i pozdravio angažman monitoringa Skupštine u dijelu njene kontrolne i nadzorne uloge”, dodaje se u soapštenju.

Predstavnici Instituta upoznali su Bečića sa trenutnim aktivnostima i izrazili zainteresovanost da kroz buduće projekte sarađuju sa Parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima.

“Oni su naveli da je podrška Skupštine od izuzetnog značaja za afirmaciju nedavno pokrenutog projekata Parlamentarni nadzor za bolje upravljanje.  U tom kontekstu, sagovornici su iskazali spremnost za dalje unapređenje saradnje i konstatovali da je efikasan rad Parlamenta od ključnog značaja za dalji napredak Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji”, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja