Bečić čestitao katolički Božić: U praznovanju praznika učestvujemo svi

 Bečić čestitao katolički Božić: U praznovanju praznika učestvujemo svi

Foto: gov.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitku povodom katoličkog Badnjeg dana i Božića, barskom nadbiskupu, kotorskom biskupu i svim vjernicima koji ovaj najradosniji hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru. 

„Uloga katoličke crkve i njenih vjernika u Crnoj Gori nikada se nije iscrpljivala samo u stvaranju i održavanju vjerskih osjećanja, nego je uvijek podrazumijevala i poštovanje, njegovanje i unapređivanje onih vrijednosti kojima svi, kao zajednica, oduvijek težimo – multietničkog, multikonfesionalnog, multikulturalnog sklada, bogatstva različitosti i jednakosti među njima. Stoga, uvjeren sam da svi građani izuzetno cijene takav doprinos našem zajedničkom cilju, a to je društvo različitosti, koje njegove razlike ni u kom slučaju ne remete u njegovom napretku, već mu, naprotiv, pružaju presudnu snagu za istrajavanje u stremljenjima da i doslovno i bez ostatka postane takvo“, naveo je on. 

Prema njegovim riječima, jednim od najvećih dostignuća do kojih smo, kao država i društvo, uspjeli da se uzdignemo, smatram to što se pod obilježavanjem najznačajnijih vjerskih datuma jedne konfesije u Crnoj Gori ne podrazumijeva praznovanje isključivo pripadnika konkretne konfesije.

„U proslavljanju praznika uvijek učestvujemo svi, kroz uzajamna čestitanja i različite načine afirmacije ljubavi, prijateljstva, zajedništva, dobrih i povjerenjem ispunjenih komšijskih odnosa. U želji da već sljedeći Božić proslavite onako kako ste naučili tokom viševjekovne naše zajedničke istorije – u znaku susretā i zajedničke radosti takvim susretima izazvane, još jednom vam, srdačno, čestitam Badnji dan i Božić“, naveo je predsjednik Bečić u čestitki.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još