BCG: Dok se građani zbog virusa bore za golu egzistenciju, državni funkcioneri organizuju „korona žurke“

 BCG: Dok se građani zbog virusa bore za golu egzistenciju, državni funkcioneri organizuju „korona žurke“

Umjesto da državni funkcioneri daju primjer u borbi protiv korone, neodgovorni pojedinci prave korona žurke u ličnoj režiji, kršeći sve propise koje je država donijela, saopšteno je iz stranke Biram Crnu Goru.

„Svjedoci smo da Crna Gora svakog dana sa strepnjom čeka da se objave brojevi umrlih i novozaraženih od korone. Gradovi su nam zatvoreni. U realnom sektoru pad prometa i prihoda je sve veći. Svakog dana čujemo da je neko zatvorio firmu ili izgubio posao. Građani se bore za golu egzistenciju. Umjesto da državni funkcioneri daju primjer u borbi protiv korone, saznajemo da neodgovorni pojedinci prave korona žurke u ličnoj režiji, kršeći sve propise koje je država donijela“, navode iz ove partije.

Biram Crnu Goru zahtijeva od odgovornih da takvi pojedinci odmah budu sankcionisani, iz, kako ističu, moralnih, a ne političkih razloga.

„Ukoliko ne pođemo od sebe, od sopstvenih postupaka, ukoliko se ne ponašamo odgovorno, i sa vakcinama i bez njih, ostaćemo na začelju u borbi sa ovim opakim virusom, a ekonomija, koja je prošle godine imala jedan od najvećih padova u Evropi, nastaviće da nazaduje i biće nam potrebne godine da se vratimo na nivo iz 2019. Zbog toga – kazna. Odmah. Za primjer i nauk“, zaključuje se.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još