Baranka Rada Ojdanić autorka logoa obilježavanja 15. godišnjice obnove nezavisnosti

 Baranka Rada Ojdanić autorka logoa obilježavanja 15. godišnjice obnove nezavisnosti

Dizajnersko rješenje Rade Ojdanić izabrano je za logo obilježavanja 15 godina obnove nezavisnosti Crne Gore, saopšteno je danas iz Crnogorske kulturne mreže.

Kako se ističe, žiri su činili predstavnici portala Aktuelno i Analitika, TV7, RTV Nikšić, TV Rožaje, TV Pljevlja, Elmag radija, PG Sounda, štamparije Vapor, CKM-a i Centralne banke Crne Gore, kao i fotograf Miloš Zvicer, a na konkurs je pristiglo 18 prijedloga rješenja.

Deset rješenja je razmatrano, dok ostala nijesu uspunjavala tražene uslove.

“Pobjedničkom rješenju je pripala nagrada od 1000 eura koju je obezbijedila Centrala banka Crne Gore. Dominantne boje loga su crvena i zlatna, označavaju boje crnogorske državne zastave, čija je pozadina jarko crvene boje. Broj 15 označava godine jubileja, a iznad broja se nalaze zlatni kljun i krilo, koje predstavljaju prkosnog crnogorskog orla koji je simbol slobode”, navode u CKM-u.

Rada Ojdanić je kazala da joj je izuzetno drago što je njeno rješenje pobijedilo na konkursu.

“Jedva čekam da vidim njegovu primjenu u kampanji u raznim formama i reakciju javnosti. Ovo je nadam se samo početak mojih kvalitetnih radova. Privilegija je za svakog dizajnera da pobijedi na ovako važnom konkursu čiji je značaj mnogo veći od bilo koje nagrade. Zahvaljujem se članovima žirija što su prepoznali moje rješenje kao najbolje”, dodala je.

U ime Crnogorske kulturne mreže Kristina Mitrović je kazala da im je baš drago što je mlada osoba pobijedila na konkursu i što će njen rad biti simbol obilježavanja jubileja.

Ona je istakla da vjeruje da će taj logo prihvatiti svi građani Crne Gore i da će jubilej koji država obilježava “biti povod da se ujedinimo oko naše državne kuće i da prevaziđemo međusobne podjele”.

Iz CKM-a najavljuju da će početkom maja početi kampanja sa temom sloboda, koja je u ovom trenutku veoma važna za Crnu Goru.

“Ovim putem obavještavamo javnost da smo poziv da učestvuju u žiriju uputili svim crnogorskim medijima. Posebno nam je žao što učešće u radu nijesu uzeli prosrpski mediji jer bez obzira na uređivačku politiku svima nam je Crna Gora zajednička kuća. Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće u konkursu, radu žirija kao Centralnoj banci i guverneru Radoju Žugiću što su prepoznali značaj konkursa”, zaključili su u CKM-u.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još