Baranka napravila skulpturu od snijega na Adi Bojani– simbol zime i atrakcija, vjerovatno i rekord

 Baranka napravila skulpturu od snijega  na Adi Bojani– simbol zime  i atrakcija, vjerovatno i rekord

Na najjužnijoj tački Crnogorskog primorja, ljubitelji Ade Bojane rijetko imaju priliku da uživaju u zimskoj idili. Dogodilo se to 14.februara 2021.godine kada je „sniježni prekrivač prenoćio“ na ulcinjskom pijesku.

Čari snijega iskoristio je bračni par Milan i Irena Rolović koji su  napravili  neobičnog Snješka Bijelića na Adi Bojani.  

Fot:14.februara 2021.godine kada je „sniježni prekrivač prenoćio“ na ulcinjskom pijesku

Snješko sa Ade  ima detalj koji ga možda razlikuje od kontinentalnih Bjelića. To su sunčane naočare jer je ovo ipak orginalni đetić sa Juga. U maniru optimističnog i veselog bračnog para u najboljoj životnoj dobi koji znaju  podstaći  dijete u sebi, na glavi Snješka je  kapa – i to  crvena, na radost.  Baranka Irena Rolović  svoja umjetnička umjeća pokazala je i u  skulpturi od snijega.

Fot:Irena  je svoja umjetnička umjeća pokazala je i u  skulpturi od snijega

Ako je do sada najveći Snješko Bijelić na svijetu napravljen u  državi Mejn (SAD) i drži rekord od 37 metara, danas su  vjerovatno Rolovići ovim  Snješkom  Bjelićem   postavili   rekord i na Adi Bojani. Bilo kako bilo, figura Snješka Bijelića   u kontinentalnim dijelovima svijeta ima simbol hladne zime i mraza, a Snješko na Adi Bojani  je i sibol i atrakcija. Baranka Irena Rolović  svoja umjetnička umjeća pokazala je i u ovoj skulpturi od snijega. Miki je  fotografijom ovjekovječio Snješka na Adi.

Snijeg je odvajkada bio pogodan materijal za umjetnike. Inače, nije nepoznato da su čuveni svjetski umjetnici vajali skulpture od snijega, kao  Mikelanđelo.

Fot: Milan Rolović

Zimske čarolije i pravljenje Snješka Bjelića, bila je i ostala posebna čar zime, bezbrižnosti i uživanja. Snijeg na jugu Crne Gore ipak je rijetkost.  

Sniježni prekrivač na Ulcinjskoj plaži nezapamćen u ovom vijeku, a Snješko sa Ade Bojane za razglednicu sa crnogorske obale.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još