Baranin priveden tužiocu kao američki državljanin

 Baranin priveden tužiocu kao američki državljanin

Baranin Stevan Simijanović, koji duže od petnaestak godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama, priveden je juče u CB Nikšić, a prema nezvaničnim informacijama koristio je falsifikovane putne isprave.

Simijanović je navodno u Crnu Goru ušao koristeći falsifikovani američki pasoš, a tokom kontrole je nikšićkoj policiji dao američku vozačku dozvolu. Isti pasoš koristio je i prilikom iznajmljivanja hotelskog smještaja u Podgorici.

Uprava policije, posredstvom Interpola, utvrđuje vjerodostojnost dokumenata pronađenih kod Simijanovića, među ostalima i legitimaciju NVO Internacionalne policijske organizacije. On je, navodno, koristio više falsifikovanih dokumenata, između ostalih i lažni diplomatski pasoš SAD, tvrdeći da radi kao diplomata u američkoj ambasadi u Beču.

 Prema informacijama Pobjede, Ambasada SAD u Podgorici je, na upit Centra bezbjednosti Nikšić, odgovorila da Simijanović nikada nije radio u američkoj administraciji.

Pobjeda piše da se  Simijanović  u ponedeljak sastao sa biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem u kompaniji Neksan. Prema saznanjima ovog lista, Baranin već duže boravi u Crnoj Gori i ostvarivao je kontakte sa predstavnicima raznih srpskih stranaka u Crnoj Gori.

 Policija je u ponedeljak, kao stranog državljanina,  privela Simijanovića u Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću,a nakon saslušanja, pušten je  da se brani sa slobode. Iz ODT Nikšić kažu da će  predmet proslediti u Osnovno državno tužilaštvo Podgorica.

Avatar

Biljana Dabić

Pročitajte još