Bar: Krivična prijava protiv državljanina Velike Britanije zbog računarske prevare

 Bar: Krivična prijava protiv državljanina Velike Britanije zbog računarske prevare

Službenici Centra bezbjednosti Bar i Sektora za borbu protiv kriminala su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog sumnje da je izvršila delikte protiv bezbjednosti računarskih podataka, saopšteno je iz Uprave policije.

„Pripadnici Jedinice za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Centru bezbjednosti Bar i Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala su protiv A.T. (27) iz Velike Britanije podnijeli krivičnu prijavu za krivično djelo računarska prevara u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćen pristup računarskom sistemu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su pojasnili u saopštenju, A.T. je ovo djelo izvršio na štetu pravnog lica „Hemosan” d.o.o iz Bara i krivičnim djelom je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.000 eura.

„Osumnjičeni je djelo izvršio na način što je, kako se sumnja, presrijetanjem elektronske komunikacije koja je ostvarena između oštećenog pravnog lica i kompanije sa kojom sarađuju, izvršio izmjenu podataka o plaćanju, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, nakon čega je podigao novčana sredstva“, naveli su u saopštenju policije.

Službenici Uprave policije su, kako dodaju, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Baru, kancelarijom Interpol-a u Podgorici, izvršili identifikaciju vlasnika bankovnog računa na koji je uplaćen novac i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još