Bar je grad u kojem razlike čine harmoničnu cjelinu i bogatstvo

 Bar je grad u kojem razlike čine harmoničnu cjelinu i bogatstvo

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Bar, Dan opštine 24. novembar.

Premijer je u čestitki kazao da grad koji zapljuskuju talasi Jadrana i Sredozemlja, ostaje postojan primjer tolerancije i širine u kojem sve razlike čine harmoničnu cjelinu i bogatstvo.

„Ostaje jedna od najjačih spona Crne Gore kako sa globalnim, duhovnim i kulturnim nasljeđem naše civilizacije, tako i sa njenim materijalnim, robnim i finansijskim tokovima. Izvanredna geostrateška pozicija Bara, koji je nezaobilazna raskrsnica u svim jadransko-jonskim projektima, ali i u koridorima koji vode ka sjeveru i hladnim morima, kao i poslovna, lučka, tranzitna, turistička i privredna tradicija ovog područja, izvrsna su osnova na kojoj aktuelna Vlada želi da gradi nove projekte i širi privredne perspektive cijele zemlje“, kazao je Krivokapić.

On je dodao da „svjesni značaja staroga i novoga, kao i privrede ali i prirode, u prilici smo da kreiramo i sprovodimo politike balansa i kompromisa, koje će nam pomoći da pronađemo pravu mjeru između onoga što znači vjekovno i univerzalno, i onoga što je savremeno, aktuelno i što je potreba današnjih žitelja i žiteljki koji su istinska veza između Starog i Novog Bara“.

Krivokapić je kazao da ova Vlada afirmiše i podržaće sve projekte koji su održivi, kojima se pravi nova vrijednost i ne devastira nijedna stara tekovina niti bogatstvo.

„U tom konceptu, svi potencijali, kako ljudski, tako i poljoprivredni, energetski i turistički, moraju doći do izražaja i u takvoj strategiji Bar će zasigurno dokazati svoju važnost i dominantnost“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još