Avion sa vakcinama sletio; Krivokapić: Iskazujem zahvalnost Srbiji

 Avion sa vakcinama sletio; Krivokapić: Iskazujem zahvalnost Srbiji

Prvi kontingent vakcina protiv koronavirusa SARS-CoV-2, donacija Republike Srbije, stigao je večeras oko 18.50 sati na podgorički Aerodrom.

„Iskazujem zahvalnost Srbiji što ste nam donijeli vakcine koje treba da zaštite stanovništvo Crne Gore. Zdravlje iznad svega a solidarnost prije svega“, kazao je Krivokapić i dodao:

„Mogu samo da kažem da su građani Crne Gore očekivali dugo kad će da stigne vakcna i evo stigla je. Ne želeći da optužujem bilo koga, ipak neko treba da se zapita šta je bilo od 30. avgusta do 4. decembra“.

Obraćajući se Ani Brnabić kazao je: „Uvažena premijerko posebno je zadovoljstvo što ste danas ovdje zajedno sa nama. edino nam je žao što je povod ovakav ali biće prilike i vremena i znaćemo da vas ugostimo onako kako dolikuje crnogorskom gostoprimstvu.“

Avionom Vlade Republike Srbije dopremljen je kontingent od, kako je najavljeno, 2.000 doza vakcine Sputnjik V, a još toliko će stići narednih dana.

Premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović dočekali su delegaciju iz Srbije, koju predvodi premijerka Ana Brnabić.

Na aerodromu je vozilo Montefarma koje će preuzeti vakcine.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović saopštila je sinoć da u Crnu Goru stiže 2.000 doza Sputnjik V vakcine, dok se narednih dana očekuje još toliko, što je obezbijeđeno u dogovoru sa Srbijom.

Ona je navela da je Vlada u posljednja dva mjeseca vodila više bilateralnih pregovora kako bi Crna Gora dobila vakcinu.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još