Avio-inženjeri Montenegro Airlines-a usluge nude stranim kompanijama

 Avio-inženjeri Montenegro Airlines-a usluge nude stranim kompanijama

Foto: arhiva FOS-a

S obzirom na novonastalu situaciju u Montenegro Airlines-a prinuđeni smo da svoje usluge ponudimo inostranim kompanijama, jer smo gašenjem nacionalnog avioprevoznika ostali bez perspektive u Crnoj Gori, kazao je Ljubiša Jokić iz Samostalnog sindikata avio-inženjera MA.

Jokić je rekao da je usljed novonostale situacije veliki broj radnka MA doveden na rub egzistencije, pa je apelovao na nadležne da ulože napor kako bi se našlo rješenje za radnike, prenosi Portal RTCG. 

U Jutarnjem programu TVCG istakao je i da u Crnoj Gori ima malo kompanija koje imaju potrebe za njihovom profesijom.

„Gašenje MA je uslovilo da se ostane bez perspektive, da se ostvatite i dokažete. Vjerujemo da će određeni broj licenciranih aviomehaničara i inženjera dobiti priliku u novoj kompaniji. S obzirom na novonastalu situaciju prinuđeni smo da svoje usluge ponudimo inostranim kompanijama“, rekao je Jokić, uz napomenu da zaposleni šalju svoje CV-e stranim kompanijama i čekaju odgovore.

Napominje da su ponosni na činjenicu da MA nije imao nijedan incident na nebu.

„Moramo biti ponosni i na redovnost saobraćaja, koji je bio preko 99 odsto za našu kompaniju, što nas stavlja iznad prosjeka“, rekao je Jokić, poručujući budućem rukovodstvu ToMontenegro da će, kao i u MA, davati maksimalan doprinos razvoju kompanije. 

Kad je u pitanju bezbjednost letjenja, Jokić kaže da ona ni u jednom trenu ne smije biti dovedena u pitanje.

„Avioni se održavaju po strogim pravilima. Ako želite da prizemljite avion, morate sprovesti procedure kako bi on ostao u zdravoj kondiciji za bezbjedno vraćanje u saobraćaj. Dakle, ne možete samo zatvoriti avion i ostaviti ga da čeka bolja vremena“, zaključio je on.

Avatar

Portal Bar

Pročitajte još