Ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke posjetila Narodnu kuhinju i Plantađun

 Ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke posjetila Narodnu kuhinju i Plantađun

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke posjetila je danas Narodnu kuhinju i Plantađun, prvu urbanu baštu u Baru.

Ambasadorka je sa rukovodiocima Narodne kuhinje i Plantađuna, u kojem se nalazi jedan od plastenika, koji je NVO Paradigma poklonila NVU Žene Bara i Narodnoj kuhinji, razgovarala o trenutnom stanju socijalno ugroženih građana u Crnoj Gori, a imala je priliku da čuje i lijepe priče o dobročinstvima Barana i Crnogoraca koji iz Amerike pomažu ljude u svojoj domovini.

„Ženama Bara ukazana je velika čast, posjetom ambasadorke SAD. Ambasadorka je, osim Narodne kuhinje, posjetila i Urbanu baštu „Plantađun““, istakla je predsjednica NVU Žene Bara Ljuljana Vujović.

Ona kaže da su razmijenjena mišljenja o stanju u kojem se nalaze socijalno ugroženi građani u Crnoj Gori, ali i o viziji poboljšanja istog.

„Suština je udruženo djelovanje NVO sektora i institucija, na koje se predugo čeka, a koje mogu donijeti višestruke koristi i jednu novu, mnogo bolju, sliku na polju egzistencije za socijalno ugrožene, kojih je, nažalost, sve više. Gospođa Džudi Rajzing Rajnke je svojim dolaskom unijela jednu novu, optimističnu atmosferu u naše udruženje, dodatni podsticaj, i energiju napretka, na čemu smo joj neizmjerno zahvalne“, zaključila je Vujović.

Avatar

Sonja Jovanović

Pročitajte još